Уволнената секретарка
Събуждам се на рождения си ден.

 

Нещо не ми се става от леглото, но трябва да ходя на работа. Отивам в кухнята с мисълта за закуска, целувка от жена ми и някой малък подарък. При влизането обаче не ми се обръща никакво внимание, да не говорим за пожеланието и другите неща.

 

Брак. Какво да се прави?

 

Децата точно са станали от леглата. Мисля си: „те няма да забравят рождения ден на баща си“. Притичват покрай мен, грабват си закуската и отиват на училище. Внимание: под нулата!

 

Денят ми не започва добре. Никой приятел не се е обадил, едно съобщение не съм получил. Дори мобилния оператор не ми честити рождения ден с един sms.

 

Отивам на работа и секретарката ме посреща с огромна усмивка и „Честит рожден ден, шефе!“. Е, най-накрая някой да се сети. Сложила е черна пола над коленете с бяла ризка (последните две копчета са разкопчани).

 

Продължава никой да не се обажда и вече почвам да се сдухвам и да се замислям за ценностите в живота. Към един часа се появява секретарката и предлага да отидем на скромен обяд. Навън времето е чудесно, а аз все пак имам рожден ден. Най-добрата идея през последната година!

 

Не отидохме на обикновеното място, а в едно малко тихо бистро с прекрасна гледка към парка. Когато приключихме тя предложи да пием по едно-две мартинита. Все пак имам рожден ден!

 

Тръгнахме към работа. Тя обаче отново спомена колко е прекрасно времето и как все пак имам рожден ден и че не си струва да се работи днес. Аз я попитах какво има предвид и тя предложи да отидем у тях да пийнем още по едно.

 

Идеята ми се стори доста привлекателна! Влизаме и се разполагаме в хола. Тя сипа по едно уиски и казва, че трябва да отиде до спалнята да оправи нещо, като ще се появи след 3-4 минути. Леко изнервен (все пак имам рожден ден) отговорих „ОК“.

 

След няколко минути излезе от спалнята с... жена ми, децата, приятелите и огромна торта.

 

А аз си стоя на дивана...

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Митко
04 февруари 2009 | 10:37

"Какъб елемент на изненада!