Момчето си отива след 5-годишна връзка

Hello friends,

Дълго мислих как да почна тази история...мхм, би трябвало да е лесно. Та, бях заедно с момиче 5 години, след това заминахме извън България. От както заминахме в първите няколко седмици се отдалечихме един от друг, имахме доста трудности с намиране на работа, приятели, нова обстановка и така си минаха 2 години вече. Продължихме си като съквартиранти тъкмо да споделяме разходите. Проблемът е че аз не мога да бъда приятел с момиче, аз съм бил с този човек имал съм отношение и я виждам като жена с която искам да бъда....знам, знам през цялото това време с нищо не показах това. От около 2 месеца тя си има приятел, и сега той работи на кораб и няма да го има 6 месеца. Работата е там че аз споделих всичко преди няколко дни. Вие знаете какъв беше отговора, но аз бях щастлив че поне веднъж говорих и чувствах всичко, нямаше капка притеснение в мен и сега продължава да е така. Тя какво ми каза: Не мисля че ще се получи, мисля че трябва всеки да продължи напред, нищо не чувствам към теб, виждам те като много добър приятел, това е. Не искам да ти обещавам нищо защото ще е насила. В същото време казва че иска да види как ще се получат нещата с новия като се върне... Знаете ли аз какво поисках 1% шанс да се боря, но и дори това не получих. Всъщност защо ви казвам всичко това: аз знам и напълно приемам, че всичко е свършило. просто още доста време ще се виждаме докато договора за наем приключи. Вие знаете когато човек даде всичко от себе си и нещо дори и да не се получи ти се чувстваш някак облекчен, доволен от себе си и продължаваш напред... нищо от това не почувствах. Урокът който научих, първия от тази история, ти трябва да намериш баланса- трябва да си търпелив но и същевременно да действаш и да не чакаш (зависи от ситуацията). Кажете ако греша някъде, винаги е добре човек да получи мнение на трета страна, пък и вие сте мърди понякога. Ще бъде тежко следващите месеци, поне за мен. Аз от нейното държание не видях че имал дори минимален шанс, даже си мисля че дори и без приятел пак нямаше да станат нещата, така де той е далеч и все пак получих не. Толкова директно не не съл получавал никога, но нали така ние се учим, пътуваме... е това пътуване за мен отива в друга посока. Един последен въпрос: Следващите месеци ще бъда в ситуация в която всеки ден ще виждам човек който знае какво искам от него, how would you handle this situation?

П.С.: Не знам дали ще го публикувате или ще отговорите лично, either way is acceptable.

П.П.С.: Знам ,че много ще се подиграват на историята и на мен, that is fine. All this is my life and that is most important,it is not a spectacle

Искрено ваш Зеленоочко,

Men.bg: Човече, няма какво да ти се подиграваме, просто си събирай багажа и се махай. Безумна е била идеята да мислиш, че можеш да вирееш до същество, което обичаш 5 години. Звучи абсурдно, глупаво и гадно, но колкото по-бързо го направиш, толкова по-добре е за теб. Трябва да се освободиш от магията и да продължиш напред, в противен случай наистина ще останеш заключен в онова време, което със сигурност е било хубаво, ама е свършило. Сега поне знаеш истината и ще можеш да успокоиш духовете в себе си, не ти трябва 1% за борба, трябват ти 99% нова жена, с която да изпитваш всички чувства, които си стискал толкова дълго време. Поуката ти е грешна, щом се стигне до раздяла след 5 години, ставаш и продължаваш напред, не си причинявай това, което ние сме правили - чакането на чудо. Огледай се, около теб ще има други хора, които биха те оценили, изобщо не падай в мрежата на харпията, която смята да те държи за дълбока резерва, ако морячето не се окаже читаво! И Кобрата го биха, ама продължи напред, ти какво чакаш? Със ситуацията ще е лесно, всеки следващ ден ще осъзнаваш, че с този човек си имал минало, но не и бъдеще и всичко това ще продължи доста по-леко за теб, повярвай ни! 

П.С.: Вече знаеш!

П.П.С.: Този, който е безгрешен, той да хвърли първия камък!

П.П.П.С.: По настояване на колегите добавяме, че не трябва да правиш секс с нея, дори и да ти предложи! Бъди корав, полирай сам!

Изпращай своите писма, откровения, болки, житейски проблеми и печеливши фишове от Държавната лотария на info@men.bg. Ако не отговорим правилно, изпращай порното с бившата на PornHub! Второто може да е криминално престъпление, помисли си! 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
няма значение кой съм
10 юли 2017 | 12:06

Много добре са ти отговорили от Мен.бг, напълно съм съгласен с тях ! Бих добавил , веднага почвай да си търсиш нова квартира и се махай , дори да ти е по-скъпо ще се оправиш , остави я сама да си седи и да страда по високият наем хаха ,докато я виждаш и си наоколо ще ти е по-трудно. Даже може да се върнеш в Бг и това е вариант.

Изводи:
30 юни 2017 | 00:05

1.Конят е умрял. 2.Слизаш от него! 3. Продължаваш пеш, докато намериш друг кон. Всички читатели ти желаем успех!

Щирлиц
29 юни 2017 | 11:33

Пич... Каквото и да направиш за нея, девойката нито ще те хареса, нито ще те заобича. Дори и да получиш това, което искаш (нея) ще е по чисто прагматични причини и след това животът ти ще се превърне в малкък ад. Не изчаквай и не се унижавай да бъдеш в позицията на спасителна лодка и бекъп вариант. Последният път, когато усетих, че ми играят подобен номер и теглих една on the fly и всички приключи дотам. Няма нищо за теб при нея. Успех!

28 юни 2017 | 17:32

Отлични съвети си получил, момче! Остава да поразмишляваме за това: как приемаме загубата? Един силен мъж трябва да умее да понесе "не", без да се озлобява, без да наказва и отмъщава.На всеки идва реда да чуе "не" в даден етап от живота си. В случая момчето е оставило в продължение на 2 години да загаснат въглените в огнището. Няма виновни, няма наказани, приемаме края и продължаваме. Но за да продължиш, трябва да приемеш загубата, да загърбиш миналото и да вземеш нужните решения. Понякога дори и всичко да си дал, пак идва края. Губим любов, губим приятел, губим роднина. Колкото и да е трудно, трябва да продължим и да изживеем живота си.

няма значение кой съм
28 юни 2017 | 12:13

Много добре са ти отговорили от Мен.бг, напълно съм съгласен с тях ! Бих добавил , веднага почвай да си търсиш нова квартира и се махай , дори да ти е по-скъпо ще се оправиш , остави я сама да си седи и да страда по високият наем хаха ,докато я виждаш и си наоколо ще ти е по-трудно. Даже може да се върнеш в Бг и това е вариант.

Хойяндо
27 юни 2017 | 10:58

Всичките предишни коментари са удар в десетката! Според мен си се сетил, че искаш да си с нея, когато те е заебала и това не означава, че я обичаш! Просто не искаш ти да си изхвърлената развалена диня! Така става не само с връзки в чужбина, всеки минава през подобни периоди. Гледай напред и това е! ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД!

27 юни 2017 | 05:46

Не си първия, чиято връзка приключва в чужбина. Трудностите и тежките условия на адаптацията в друга страна, най-вече,че сте сами сред всичко това отваря очите на много хора. Две години сте си били чужди, що чак сега ти се прииска да си с нея? В една квартира живеете, а не си направил никакъв опит. Чак като си намерила друг си се сетил, че искаш жената. Виж сега, първо, тя не те иска, край! Приеми го! Второ, и ти не я искаш, ами сега си се амбицирал да се доказваш пред себе си. Събирай си парцалите ведно с остатъка от достойнството си и се махай от там. Договорът за наем е само оправдание да не правиш нищо.Морякът няма нищо общо, с него и без него, вашето е свършило.Както не можеш да съживиш мъртвец, така и вашата история е мъртва."Когато конят е мъртъв от 10/2 и т.н.години, слез от него!"

Щирц
26 юни 2017 | 16:56

Сетих се нещо, което не е много тъпо: абе няма такова нещо, като "много добри приятели", където са се обменяли телесни течности, приятелство не вирее! Изнасяй се от апартамента, ако трябва ѝ намери друг съквартирант (интернет, обяви, сещаш се), трий фейсбуци и други педалщини, където сте си френдове и започвай нов живот. Дай си няколко месеца почивка и си прави кефа без да търсиш нищо, то само ще те намери! Айде, че отивам да акам,успех! Да пратиш голи снимки на мацките, които забиеш в полумъртво състояние :D

A
26 юни 2017 | 16:46

Наистина се изнеси ASAP, поработи над себе си, следвай страстта си, ако имаш такава, или си го намери вдъхновението, а с това ще се появи и по-добра жена. И да, Щирц умее да рисува с думи! :D

hhh
26 юни 2017 | 16:27

Аз такова нещо побелях, не живеем заедно, но работим на едно място. Няма как да сменя работата и я виждам всеки ден. Изчезвай от квартирата час по-скоро

zver4etooo
26 юни 2017 | 16:01

Меновете са прави, има момиче за теб, което ще те цени и сам ще се сещаш за този филм след време и ще те е яд, че си давал толкова време и усилия. Успех! Намери я! P.S. Щирц цепи :)

Щирц
26 юни 2017 | 15:34

Много адекватен съвет от меновете, които всъщност за дебели лелки зад бюро отрупани със солети и мокри кърпички!