Отговор на „Защо българските мъже не се женят?”

Привет, менове!

Искам да отговоря на вашата читателка от чужбина, която се чуди защо мъжете в България не се женим. На първо място бракът вече е отживелица, не само у нас, а и в световен мащаб. Друга основна причина е, че бракът се превърна в опасен капан за мъжа, заради предимството, което законите дават на жените при развод. Това не важи толкова за България (все още), но на запад положението е наистина плашещо и не е изненада, че младите мъже са много по-внимателни и съзнателно избягват сключването на брак. И понеже живеем в ерата на Интернет, до нашите земи достигат новините за премеждията на братята ни в развиващите се страни. Много от мъжете в България явно са се усетили по-навреме и вече имат две наум, когато се занимават с жени.

Ако мъжете, които си срещала имат „кариера, пари, супер гаджета (за секс, готвене и чистене у дома) и бонус постоянна любовница”, би било налудничаво да мислиш, че нещо им липсва. Що се отнася до имането на деца, мъжете знаят, че в момента, в който се появят малките, забавлението свършва. Затова никой от нас не бърза. Още повече, че сега икономическата обстановка у нас е нестабилна и отглеждането на деца си е подвиг. Пък и вече има достатъчно народ на тази планета.

Мъжът никога не е имал нужда от брак, защото той е против естествената му природа и интереси. Жените са тези, които имат интерес да си осигурят ресурсите и услугите на някой от нас за дълъг период от време, за да свият гнездо, в което да си отглеждат потомството. Жената търси комбинация от любовник, банкомат и кошче за душевни отпадъци, по възможност в един мъж. Много често обаче тя забременява от любовника и след това използва банкомата за финансови ресурси, като го лъже, че децата са негови. При жените часовника тиктака бързо, но все повече пропиляват младините си и изперкват, когато наближат 30-те и още нямат деца. При мъжете положението е коренно различно. И тук идва мястото да кажем какво търсим ние, когато искаме деца. Търсим най-вече млада жена (до 25 г.), по възможност с красива външност и с 1-2 бивши (рядко срещано днес). Затова все по-малко мъже ще искат да се женят. Няма да се учудя ако въведат ергенски данък в България. По времето на моите родители е имало, поне така казват те. Това едва ли ще промени нещата обаче. Също така доста от нас не разполагат с финансовите ресурси, необходими за издържането на семейство. Много от нас пък изобщо не искат да се занимават с жени. Това си е валиден избор.

Накрая, вместо да питаш защо мъжете не искат да се женят, хвърляйки топката в нашата половина, помисли защо и днешните жени са все по-негодни за създаване на семейство. Вие искате и кариера и деца, ама не става така. Не може и агнето цяло, и вълка сит. Трябва да подреждате приоритетите си по-добре и да разпределяте времето си правилно. Иначе става голяма каша и превъртате.

Аrrow

Men.bg: Не искаме да се намесваме в този отворен дебат, след като изказахме темата си по въпроса малко по-рано. Длъжни сме да уведомим всички 54 коментатора в предишния материал, че сагата ще продължи, защото авторката на предишното писмо има вече нов отговор и подозираме, че е свързан именно с тази тема. Arrow изпревари събитията и получава правото на отговор, а след това ще публикуваме и следващото писмо. Изненадани сме, че темата придоби такъв сериозен интерес и ще позволим да я наблюдаваме. Arrow, благодарим за отговора и се надяваме, че инквизицията ще бъде по-милостива!

P.S.: Повтаряме, че ще има отговор по темата и от предишната авторка. Задръжте конете!

Междувременно можете да изпращате всички казуси, въпроси и отговори на въпроси на info@men.bg. Предлагаме и лични консултации, пчелен мед, летни гуми на един сезон и бензин 120 октана! 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
женомразец
28 юни 2016 | 13:50

Леле...колко глупави женски отговори?!? Направо да си кажем! Днешните жени не стават за нищо! Не, че преди са ставали за нещо, но сега са станали нагли и често ни се налага на нас мъжете да ги пребиваме от бой. Ясно е като бял ден! Жените служат само за удоволствие на мъжете и са за разплод. Чрез тях се размножаваме ние мъжете. Фатална грешка са допуснали мъжете в миналото, след като са узаконили правото на глас и за жените. Сега вече жените много "знаят", и постоянно ще лаят за равенство, равноправие и равнопоставеност. За какво им е на мъжете да се женят, след като ще им се налага постоянно да бият жените, заради упорства и противоречия.? Насилието над жените - феноменът на 21 век! Че и жените ставали глави на семейства?!?. Да им се неначудиш на простотията! Равноправие трябвало между половете и за това днес имало вече двуглави семейства. Пропуска се факта обаче, че вече почти няма семейства. Чудя се, дали не е добре дошло за нас мъжете, случилото се с жените в Европа, причинено им от брадатите бежанци. Войнстващите феминистки се изпокриха в миши дупки, спряха да войнстват и забравиха за женските права. Брадатите набързо им разказаха играта и им показаха колко са равноправни и какви са им правата. То и без друго Еврогейският съюз скоро ще се разпадне, след като Англия излезе от него. Тогава в държави с по-патриархална нагласа, мъжете ще срежат квитанцията на жените и те ще видят равноправие и равнопоставеност, когато си видят ушите без огледало. При това положение може да мислим дали мъжете ще искат да се женят или не искат. Сега е ясно, защо не искат.

Пепсана
29 април 2016 | 12:16

Точно така го чувствам! Хе-хе тоз я закла кат Марадона Англия на Световното!

българин
25 декември 2015 | 11:33

Грях е човек (или хора) да убива, пребива,да се присмива на злощастия (нещастия, беди и т.н), ранява и т.н- човек или хора- а относно възмездието в Библията е казано ясно, че наказанието и възмездието (за всеки съгрешил човек) принадлежат само на Бог. Света трябва се оправи и промени към добро по начини които Бог реши.

предположение
25 декември 2015 | 11:31

Може би от мъжете (под 50-60 годишна възраст) мнозинството са (или в някакъв момент от последните около 20 години -са станали) имп-отентни или г-ей (тоест без физическо и т.н влечение към жени и без физическа възможност да получат ере-кция с жена). Имам чувството, че от последните около 20 години мъжете които правят с-екс с жени (и имат физическа възможност да получат ере-кция с жена)- станаха изключение- както и здравите семейства без развод, хората със стабилна и постоянна работа и прочие...друго лошо според мен днес е, че може би основата от мъжете под 40-50 (при някои и под 60) години са имп.отентни или г.ей- а мъжете с по- тъмни кожи, оцеляват от г.ей про.ституция.....А работни места останаха главно в сферите на търговията, туризма и услугите- понеже заводите и т.н бяха затворени. Един мъж ми каза, че днес (може би) мъже (от поколенията под 48-50 годишна възраст) са отраснали в семейства на гей двойки (като майките им (тоест мъже представящи се за такива) са били мъже травестити и т.н).Един хетер-осексуален мъж-а това съм чувал и от други хетеросексуални мъже (роден в края на 40-те години на 20 век) ми каза (но аз не знам дали това е вярно), че според него хете-росексуален мъж рядко (ако има такива случаи) би правил с-екс с жена (без да е влюбен в нея)

Професорката
05 октомври 2015 | 19:29

До Бъдеща стара мома Без да те очайвам - живея в чужбина и тук е почти същото мисленето... Разликата е че тук повечко се бачка и по този начин поне 8 часа на ден и скъпите мъже нямат време да мислят за собствения си гъз и да търсят несъществуващи проблеми. Изобщо цяла Европа е скопена... И сега с тея циганори дето плъзнаха на всякъде ще я цъфнем и вържем... Докато европейския мъж пищи от ужас чуейки думата брак, трепери от развода и се колебае дали да си купи розова или зелена ризка арабеските ще ни изтрият от картата... И затова не са виновни само мъжете - жените имаме също голяма вина, че възпитаваме и търпим такива егоисти и лекета. Да ме прощават за думите малкия процент нормални мъже, който още ценят семейните ценности.

Бъдеща стара мома
01 септември 2015 | 18:01

Наближавам 30-те и няма изгледи нито да се омъжа, нито да родя деца. Имах две сериозни връзки до сега все с разни страхливици, които искаха да си живеят и да не си разбиват ергенския живот. В момента съм отново в една такава безперспективна връзка, където на мъжа до мен не му се създава семейство а му се живее докато не стане на 50. Явно българките трябва да се пренасочваме към чужденци. На българските мъже просто не им се поема отговорност за семейство и деца като винаги си намират оправдания я в социалното положение, я в държавата, я в меркантилността на жените (не, че няма други жени просто само такива търсят, а тези жени няма как да стават за семейство). И заради такива мъже нацията и застарява и изчезва. И стига с тия простотии за страха от развод. Какво? Ще направи децата и после ще си бие шута без да може държавата да му търси отговорност след това за децата ли? Много ясно, че никоя жена няма да се навие на такъв вариант. Аз знам за не един или два случая, в който мъжете са зарязвали децата си и не са им давали и стотинка все едно не са от тях.

Професорката
06 юли 2015 | 10:50

Хахахахах, Нана, това беше добро!

Нана
30 юни 2015 | 20:05

Тоя Георги е много смотан.Досадно мрънкало, с това мислене не се жени, защото бракът ти ще е пълна трагедия и ще опропастиш живота на някоя жена.Даже и приятелка недей да имаш, не знам коя ще те изтърпи.Не чух никъде нещо позитивно, да обичаш някоя жена, да ти е добре с нея, да имаш деца , които ще ти носят радост.А само - пари няма, жените кофти, времето кофти , живота кофти.Баси негатива и не спря да си ръси глупостите.Кажи не ми се жени понеже съм озлобен и безпаричен и знам, че никоя няма да ме изтърпи вместо да ръсиш подобни глупости.Има много бедни хора, които са се издигнали и си имат семейства, ама не се мрънали, а са се развивали и са постигнали нещо.Типичния бг мъж Гошо- озлобен комплексар, невиждащ по-далеч от носа си и обвиняващ всичко около себе си.И това на 25 ужас на 35 си представям какво ще е.

Професорката
18 юни 2015 | 10:55

Да... към по-лошо...

Мартин Илиев
12 юни 2015 | 17:04

До "Професорката" - " Things change "

1
03 юни 2015 | 14:12

1

1
03 юни 2015 | 14:12

1

1
03 юни 2015 | 14:12

1

1
03 юни 2015 | 14:12

1

1
03 юни 2015 | 14:12

1