За самотните мъже и островите

Здравейте, менове! :(

Следя ви вече 6-7 години! За това време Бойко 2 пъти даде оставка, Бареков научи английски, спирките на метрото станаха от 5 на 15, магистралата я довършиха,  смартфона и по-конкретно фейсбука се сляха с жалкото ежедневие на обикновения човек, унищожиха всички телефони с форма различна от правоъгълник, в арт-кафенетата една "домашна лимонада" стана 7лв, винетката 100, завърших софийски ВУЗ, намерих си някак си работа (даже две), оредя ми косата, направих някоя друга бройка и в крайна сметка вечер се прибирам и мисля, че нещо не е наред... "Събра ли за булка?" ме попита чичо Иван- портиера. Замислих се.

Четох статията за исладнките и си размишлявах, че ние - ергените, сме някакви острови с диворастяща наивност и оптимизъм в морето от отчаяни, кисели, живеещи ден-за-ден семейства. В морето плават салове с разни корабокрушенки, които акустират по нашите малки, мирни островчета и осират и опожаряват всеобщия мир и спокойствие. Настава нов режим и малко по малко всички острови стават подобни. Малко са тези, които успяват да се съвземат.

Но стига метафори! Кажете вий ся - за тия 6-7 години как се променихте? Поживяхте ли, задомихте ли се колегията, видяхте ли свят... Или още не сте се наживяли, още пазите острова неопожарен, още искате да се изкефите, без да ви пука, че след време като си прибираме децата от градина ще ни мислят за дядовците им? Зная че не споделяте нищо за личното пространство (то си е ваше право), но само ей така отгоре-отгоре поне ще споделите ли и по нещо за вас? 

Men.bg: Друже, защо бъркаш толкова дълбоко в раната? 6 години никак не са малко време и както Тайлър казва, никой не стана рок звезда и това ни ядосва много сериозно. Човек не е остров, докато не се окаже, че е. Със сигурност вече си срещал някоя друга русалка, която да те примами към водата и тя е оставила много горчилка, след като е отплавала в неизвестна посока. Хемингуей е рисувал невероятните картини за островите по течението и наистина си мислим, че всеки ще се озове там с неограничено количество ром, джин и други малки изкушения. Забелязал си в природата, че само най-силните мъжки екземпляри са сами, те се размножават, но през останалото време бранят от пълната свобода. Генерално погледнато, всеки мъж е винаги сам, дори и щом е обвързан. Има пространства в съзнанието, в които не стъпва друго същество. Имаме малки лудости, които храним и обичаме, имаме онази малка синя птичка, която никога не показваме, защото сме твърде силни (Буковски го казва по-добре). И понеже си започнал с метафорите, искаме да те върнем в иначе приятния филм "Fury", където единият танкист казваше на другия "Почакай да видиш какво може да направи едно човешко същество на друго...". А сега си представи какво може да направи една жена на един мъж. Ето защо само боговете и лудите са сами, те явно са имали времето да го осъзнаят. Ако трябва да ти дадем съвет по темата, много бихме искали да ти кажем да се насладиш на това време. Успокой се и спри да търсиш някое друго приключение, когато си готов, то ще дойде само. Изследвай себе си, за да станеш по-силен и да пребориш горчилката. Всичко друго ще се оправи.

P.S.: Можеш да бъдеш спокоен за косата, плешивците са винаги на особена почит.

P.P.S.: Пази се и гледай да не изпадаш в онези черни дупки на съзнанието, които всички познаваме!

Изпращай своите писма, истории, казуси и дерзания на info@men.bg. Ние имаме мъжка солидарност, греяна ракия и зимни гуми (ако това е от особено значение). Не взимаме никакви импулси в минута!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
ПЕЧЕЛЕТЕ ДО 200 $ НА ВСЕКИ ЧАС
13 януари 2017 | 17:15

ПЕЧЕЛЕТЕ ДО 200 $ НА ВСЕКИ ЧАС и НАД 3 000 $ ВСЯКА НЕДЕЛЯ !!! АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО , ЗА ПОДРОБНОСТИ ВИЖ ===> easymoneybg_ovo_bg

Ерген
02 декември 2016 | 22:46

Не съм си правил равносметка, защото не обичам да гледам назад, но тази статия ме провокира да го направя. Хм... Нека да преговорим - взех образование в чужбина; върнах се; започнах кариера; разбиха ми сърцето; разбих сърце да не остана по-назад; погребах приятел; купих си кола; попътувах - още ми се пътува; отдадох се на разврат; остарях ; помъдрях; станах по-суетен; промених се за по-добро. И не, не ми липсва половинка - обичам голямото легло да си е само за мен :)

smokeweed
02 декември 2016 | 17:56

Който е на самотен остроф ша бъхти чакии .

p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
01 декември 2016 | 20:01

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 51 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE