7 иновации за всеки нов автомобил

Електрониката в автомобилите започна драстично да се променя и с това да улеснява допълнително всеки бъдещ шофьор. Тенденцията за производство на интелигентни коли продължава да се налага бавно и сигурно. Запознайте се със 7 от най-търсените и най-полезни новости, които модерният потребител оценява в колите от ново поколение. 


1. Изводите за допълнителен заряд 

В ерата на умните телефони, таблети, лаптопи и всякакви други джаджи, автомобилът без зарядно е просто изгубена кауза. Все повече автомобили пристигат с извод за включването на USB. Освен извода за запалката, много автомобили вече имат още един допълнителен за по-сериозни случаи. 

2. Bluetooth

Безопасното шофиране винаги е в основата на всеки автомобилен производител. И въпреки различните handsfree устройства, някои фирми предлагат автомобилите си с вградена bluetooth система, която да се свързва спокойно с телефона, да помага за провеждането на разговори, стриймването на музика и още много други. Някои дори идват с вграден интернет модем. 

3. Поставки за телефон/таблет

При наличието на толкова интелигентни устройства, автомобилът задължително трябва да бъде модифициран с място за всички тях. Дали ще бъдат в ролята на GPS, интернет радио или нещо друго, автомобилите заслужават специално място за тях, без да се достига до най-различни абсурдни поставки, които често дори не стоят правилно. 


4. Автомобилът, който може да си комуникира

Кое е първото нещо, за което започваме да си мислим, когато автомобилът започне да издава странни шумове? Знанията за здравето на автомобила биха спестили толкова много време и нерви, както и безкрайни разходки по сервизите. Добрата новина е, че всички автомобили след 2004-2005-а година разполагат със стандарта "OBD-II", който позволява лесна и достъпна консумация с телефона или таблета посредством Bluetooth. Вече можете да знаете моментния разход, здравето на акумулатора и всички други части. 

5. Датчик за измерване на налягането на гумите

Минималното понижаване на температурата веднага рефлектира върху налягането на гумите. И всяка следваща кола разполага с достатъчно електроника, за да установи драстичната промяна. Следенето на налягането на гумите може да помогне за допълнителната икономия на горивото, стабилността на пътя и редица други фактори. Инсталирането на подобни сензори със сигурност ще продължи да се налага и сред базовите модели. 


6. Камерите

Mercedes-Benz започнаха да предлагат камери за задно виждане, странично (когато излизате от малки улички), както и дори камера за нощно виждане, която да идентифицира други обекти. Русия официално задължи всички шофьори да монтират камери, за да може цялото пътуване да се заснема и при евентуално ПТП да се използват снимките като доказателство. Много скоро се очаква това да бъде основен избор и в останалите автомобили. 


7. Мобилната помпа/зарядно за акумулатор

Благодарение на електрическите мини компресори, всеки може да върне живота на спадналата гума за секунди. Това би дало допълнителен преход от още поне 50 километра, преди да стигнете до сервиза. Същото важи и за батерията, която може да върне живота в някои от най-мразовитите дни от годината. Повечето потребители признават, че последните уреди са използвали само веднъж, докато са притежавали автомобила си, но пък са били доволни, че го имат в правилния момент.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
21 ноември 2016 | 20:43

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 51 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE