8 досадни навика на пътя

Започваме тази статия с уговорката, че всеки шофьор, който я чете, показва дълбока и трайна учтивост към останалите участници в движението. Дори и да се познаете в някоя от изброените по-долу ситуации (а много вероятно и в повече от една), не си признавайте. Нека обсъдим какво правят всички останали „смотаняци“ на пътя (с изключение на нас). 

1. Говорят по мобилния си телефон 

Разговорът по мобилния телефон по време на движение е по-вероятно да доведе до катастрофа, отколкото алкохола. Какво е по-досадно от водач, който е готов да рискува живота си, за да си гука по телефона? Дори когато разсеяните от разговора шофьори не предизвикват катастрофа, те се мотаят от платно в платно, създават объркване по кръстовищата и обикновено карат по-бавно от другите водачи. И докато се опитват да направят две неща наведнъж, оставят банда разгневени шофьори след себе си. 

2. Не съобразяват скоростта при опасни пътни условия 

Просто защото ограничението на скоростта е 100 км/ч, това не значи, че непременно трябва да карате с толкова. Сняг, лед или дъжд могат да намалят драстично времето за реакция и на шофьор с отлични умения, както и да ограничат сериозно видимостта. Затова скоростта при подобни условия е тази, която ще ви накара да се чувствате в безопасност и да държите автомобила под контрол, както и да сте в състояние да реагирате по всяко време на всичко, случващо се около вас. Шофьорите, които летят покрай вас със 100 км/ч, когато условията налагат придвижване с 40 км/ч, не просто рискуват собствения си живот - те могат да ви вземат със себе си в отвъдното.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
05 ноември 2014 | 18:41

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g