Fiat Chrysler ще плаща на хакери за откриването на пропуски в софтуера
Fiat Chrysler официално ще се бори с всички дупки в софтуера на новия Jeep Chrokee, който стана известен с много проблеми в софтуера си. Компанията предизвиква всички хакери и джамбази да търсят дупките в системата и е готова да плати от 150 до 1500 долара, в зависимост от открития проблем. Има и една уловка - откривателят трябва да подпише договор, който му забранява да издава тайната. Поканата е официално отправена и към всяка софтуерна фирма, която смята, че може да намери слабите места на системата. Откритите грешки ще бъдат отстранявани моментално бързо.
В миналото се оказва, че всеки софтуер е твърде уязвим и лесен за манипулиране. Хакери отдавна са споделили, че бъговете дори не се прикриват, което води и до по-лесното хакване на машините. Имайки предвид каква е заплатената цена, започваме да подозираме, че нито един хакер няма да съобщи за софтуерните грешки. В толкова динамични времена, социални мрежи като Facebook заплащат по 10 000 долара за откриването на слабите страни в системата.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!