Франция гони дизелите до 2020 година

И една интересна новина за всички автомобилни фенове във Франция. Правителството реши да се лиши от дизеловите си автомобили до 2020 година. По този начин се смята, че вредните емисии ще се намалят допълнително и ще помогнат за запазването на планетата по-чиста за дълги периоди от време.

Дизелът очевидно не е най-чистото гориво, след като изпуска повече нитрогенни оксиди в природата. Отделяните вредни газове от дизела могат да спомагат появата на различни респираторни проблеми плюс сърдечни и белодробни болести. Поставените катализатори често водят до усложнения, които принуждават собствениците да ги махнат. Европейският съюз отдавна е установил, че по-голямата част от градовете вече има подобни проблеми и достига лимитите на NO2 във въздуха. В Париж и Лондон се започва сериозна кампания за вдигане на данъците на старите коли, които също могат да изхвърлят доста вредни газове. Освен хората, най-много ще пострадат и автомобилните производители, които сега трябва да намерят по-ефективен и зелен начин за предвижване. Досадното в цялата история е, че съвсем скоро може да се сблъскаме със същите проблеми, защото сме свикнали на копирането на порочните практики и у дома. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
12 декември 2014 | 22:43

Н

1
12 декември 2014 | 20:20

"Досадното в цялата история е, че съвсем скоро може да се сблъскаме със същите проблеми, защото сме свикнали на копирането на порочните практики и у дома." Това няма да е порочна практика. Дизеловите бракми наистина трябва да бъдат забранени.

stan
12 декември 2014 | 09:41

А в България, новите коли са с по-високи данъци, а старите замърсяващи.. ниски. Логиката е желязна.