Глоба от 10 000 паунда за превишена скорост

Английски гражданин ще влезе в класацията на "хитрите водачи на мпс", които никога не разбират кога трябва да замълчат и да се съгласят с присъдата си. Дейвид Пикъп е управлявал своето мощно R8 в населено място със скорост от 161,6 км/ч, спечелвайки вниманието на униформените. След като бил спрян от полицаите, той поискал от офицерите да напишат в акта, че е карал само със 150 км/ч, но нямал този късмет.

Пикъп решил, че може да спечели делото и наел адвокат, който да поддържа версията, че возилото не се е движило с повече от 112 км/ч. Разумен ход на адвоката бил да изкаже съмненията си относно качеството на радара, което пък мотивирало съдията да предприеме по-сериозни мерки - тест на радара със същата кола на самолетна писта. Пред очите на много зяпачи, съдията и виновния, колата профучала няколко пъти по затворената писта, а радарът винаги отчитал правилната скорост. След като проверката показала, че апаратът работи, Дейвид трябвало да плати глобата от 675 паунда за превишена скорост и да се лиши от 6 точки в талона. Длъжни сме да споделим, че разходите продължават с разноски по делото и самолетната писта, където радарът доказал своята точност. Цената на летището е 10,384 паунда. Тази сума поставя рекорд сред глобите за превишена скорост, а всичко можеше да се размине само с разумно каране или признаване на вината!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
19 май 2015 | 15:06

В Англия точки не се взимат, а се добавят. "Талоните" тук не съществуват и имаш право само на 12 точки. Ако ги получиш, губиш книжката. В конкретния случай човекът сам е наел пистата, така че вероятно е бил наясно колко ще му струва