Индиец без образование създаде кола задвижвана от вода

Автомобилен механик е заявил, че е изработил атмосферен двигател, който да се задвижва само от вода. Мохамед Раеес Маркани е модифицирал своя 800-кубиков двигател и през последните години се е надявал да постигне невъзможното - автомобил, който да се движи на вода.

Модифицираният двигател е изключително дружелюбен с всяка природозащитна организация, защото има 0 вредни емисии. Маркани използва гориво, което комбинира вода и карбид, а комбинацията струва около 53 стотинки. Колата се движи на ацетилинов газ, който се създава с от химичната реакция на калциев карбид и вода. Същият газ се използва най-често в тежката индустрия, но Мохамед решил, че спокойно може да го приложи и в автомобила си.

Промените по двигателя са били значителни, за да запазят мощността му, но на финала става ясно, че колата е успяла да запази своите сили и наистина да се движи на вода. Маркани е автомобилен механик от 15 години, но никога не е ходил на училище и не може да чете, неговото изобретение се смята и за огромен скок в индийското общество, където вече се смята за местна знаменитост. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Boston
13 май 2016 | 20:20

I watched the memorial and heardDr. Carl Ma81aud&#l2m7;s speech…i printed it out. I’m just one of the little guysbut even i know that something important happened to the world when AaronScwartz died. I hope that all you talented, educated and smart people knowthat you can change the world forever and that we want to help too.