Красивите концепти, които не успяха да се родят

Автомобилът е единственото създание на човечеството, което се доближава до творенията на изкуството. Единствената разлика между двете е, че не можете да карате Сикстинската капела с 200 км/ч на магистралата. Микеланджело не е имал възможността да сътвори автомобил, но много други са успели, за съжаление, човечеството познава много проекти, които остават само на хартия и никога не стигат до поточната линия. Много автомобилни компании могат да бъдат отговорни за болки във врата, но много други ще трябва да бъдат държани отговорни за факта, че никога не пускат своите концепти в производство. Представяме ви някои от най-сериозните обвинения, които отдавна искаме да направим към компаниите.

GM X Stiletto

Представен на изложение в Ню Йорк през 1964-та година, този автомобил е бил произведен с вдъхновението на космическите войни. Всички са мислили за ракетите, космоса и онези невероятни разходки, които всички чакат и до днес. Предницата напомня за совалка, фаровете са поставени на правилното място, а двигателят остава мистерия. Колата никога не би пробила в Европа, защото заема мястото на две малки европейски коли, когато решите да паркирате. Въпреки това е достатъчно красива, за да заслужи своя живот. 

Chrysler Atlantic

Боб Луц създава този автомобил през 1995-та година, когато в България се смяташе, че добрата стара Lada е инженерно чудо. Возилото печели вниманието на хората в Детройт. Чертите на колата напомнят за Weisman, хромирани джанти и много други екстри, които човек никога не вижда. Може да ви се струва грозна, ала нека не забравяме, че през 1995-та година, този красавец е имал почитатели.

Mazda Furai

Спортен автомобил, който трябва да препуска само по пистата. Появява се през 2007 година, съчетава всички еко изисквания, мощност и красота. Другата голяма подробност е, че колата е повече от съвършена и хората в Детройт стоят пред нея с часове. Разбира се, японската компания отдавна представя достатъчно красиви заместители като новата Mazda 6, но сме сигурни, че можехме да видим Furai и в България. 

Mercedes-Benz C111

Роторен двигател, орловите врати, 280 конски сили и 260 км/ч. Това е само малка част от нещата, които можете да правите с този автомобил. Щутгарските инженери го създават като автомобил за различни експерименти. Съгласни сме да експериментираме с него всеки ден, стига да бъдат достатъчно добри, за да го отстъпят. През 70-те години на миналия век, този звяр е успял да накара хората да останат без дъх във Франкфурт. 

Cadillac Sixteen

Това е колата, която е създавала достатъчно кошмари на Bugatti Veyron. Добрата новина е, че никога не е била пусната в производство. Sixteen трябвало да бъде с 13.6-литров V16 двигател с 1000 конски сили. Същият бил произведен от Cadillac, но тялото на колата не е било произведено. Американската компания представила самолета на автомобилно изложение в Детройт през 2003-та година, но никой нямал доверие на компанията, която представила Cien със същия успех. Двете коли никога не стигат до производство. 

GM XP-21 Firebird

Може да ви прилича на самолет и има защо. General Motors били впечатлени от XP21 Firebird и решили да направят автомобил, който да напомня на самолета. Визуално се е получило, но с това дошли и леките проблеми - едноместността е такова. Двигателят е бил с турбо и можел да достигне мощност от 370 конски сили. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
27 август 2015 | 23:44

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 14 САЙТОВЕ (СТРАНИЦИТЕ СА ОТНОВО ОБНОВЕНИ) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g