Някои трикове на джамбаза, които можеш да пропуснеш

Има някои много щастливи мигове, в които всеки от нас решава да се раздели със своята автомобилна прелест за сметка на нещо по-добро. Има една специална подробност - търговецът иска да продаде своята застояла стока. Тези хора преминават сериозно обучение, преди да започнат да се занимават с търговия и някои от най-големите им успехи са свързани с факта, че винаги знаят какъв човек стои срещу тях. Ето някои от най-пикантните трикове, за които дори не подозираш! 

Знанието ти

Един от най-големите им проблеми е, че вече всеки има умен телефон и може да провери кога го пращат за хайвер. Повечето търговци не искат да продадат най-добрата си стока, а да разкарат застоялата или не толкова перфектната. Всеки път, когато извадиш телефона си, те вече няма как да отвърнат. Извадите ли телефона, започвате да получавате максималното внимание и желание за завършването на сделката. 

Отворена книга си

Щом паркираш, очите им вече започват да те разглеждат и анализират. Понякога дори колата, която караш не е особено важна, защото те ще продадат по-добра. Толкова са специални, че дори успяват да погледнат и резервоара ти. Той показва дали наистина смяташ да купуваш кола или не - ако смяташ, той ще е празен. 

Мрънкалото

То е същество, което много добре знае как да парира розовите очила на клиента и лукавите очички на търговеца. Тяхната дарба е да намират кусури на всичко и да парират хормоните на щастието в системата. Това е полезно в дългосрочен план, все пак ще вземете най-подходящата кола. Препоръчително е да вземете човек, който не обича да мрънка толкова.

Колата като малко кученце

Емоцията е всичко, което може да прецака една добра сделка. Търговците знаят, че няма нищо по-сигурно от един тест драйв, както и възможността за по-дълги преживявания. По тази причина съществува и опцията да вземеш колата у дома и да пресиш с идеята, да я погледнеш през прозореца и да е там. Красотата на цялото действие е, че ще покажета машината на приятели, те ще реагират положително и на другия ден ще направите покупката с чиста съвест.

Пестиш време

Просто бъди честен, кажи какво искаш, колко можеш да платиш и изчакай колелото да се задвижи. Не винаги ще можеш да намериш перфектната кола за себе си, но много често се откриват достатъчно предложения, които да свършат работата. Важното е просто да държиш на своето желание и да не се подлагаш на изкушения. Повечето оценяват факта, че не им губиш времето! 

Нищо не е толкова розово

Винаги има изкушаващи реклами, които да те накарат моментално да се разделиш със старата бамбина и да вземеш новото автомобилно приключение, ала има и една подробност - нито една сделка не е толкова изгодна за теб. Повечето производители пускат кола за 3 лева на ден, но пропускат да кажат, че остатъчната стойност след 5-те години може да мине спокойно повече от 7-8 хиляди лева. Чети всичко, мисли трезво и не забравяй, че правиш инвестиция за минимум 5-6 години напред. 

Механикът

Него го мразят всички, защото винаги казва честното си мнение и по този начин създава изключителни главоболия на аудиторията. Няма как да минат номерата от рода на "Старецът си е забравил бастуна на задната седалка!". Върви като часовник (най-вероятно на въглища) и още много други. Механиците никога не са обичани, защото могат да разберат много повече за една кола, отколкото дори търговецът. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!