Red Bull Racing са счупили рекорда в инвестиция

Отборът на Red Bull обяви, че от 2013 година до края на 2014 година, са похарчили рекордната сума от 310 милиона долара. Последният сезон определено беше един от най-слабите на отбора, който този път е инвестирал 450 милиона долара, получени от различни спонсори и награди. През 2014 година стана ясно, че Mercedes-Benz са инвестирали само 320 милиона долара, докато Ferrari са отделили 440 милиона долара. Тези 310 милиона долара от миналата година са били разделени по следния начин:

1. 120 милиона долара са били инвестирани в изследвания и проектиране.

2. 100 милиона долара са били отделени за заплатите на екипа от 693 души. 

Въпреки големите суми за заплати, Даниел Рикардо е взел 1.6 милиона долара, докато Даниил Квят е взел малко под 1 милион долара. Директорът на отбора Кристчън Хорнър е прибрал 4 милиона долара.

Екипът е получил около 100 милиона долара допълнително през сезона, след като стана ясно, че Red Bull са редуцирали огромните си разходи в някои спортни събития. Въпреки факта, че отборът е инвестирал толкова много пари, битката срещу Mercedes-Benz беше изгубена. Въпреки големите инвестиции, Renault споделиха, че парите не са били достатъчни, за да може да се направят достатъчно тестове и да се създаде конкурентноспособен двигател!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!