Защо никога не постигнахте разхода на гориво по документи

С подобна цена на горивата, почти всеки човек започва да се интересува от икономичните автомобили. Свещеният Граал за хората с бензин в кръвта е откриването на ефективен автомобил с достатъчно мощност и минимално прахосано гориво за 100 километра. Има един сериозен проблем в цялата ситуация и това е фактът, че някои компании завишават своите чудотворни разходи и заблуждават най-спокойно потребителя. Компанията Which се е заела с тежката задача и желае да провери какъв точно е автомобилният разход на 200 нови модела за периода 2013-2014 година. От огромното количество, само три автомобила са били с разход, който отговарял на точния разход на гориво. 

Изследователите установили, че всеки човек ще плаща с около 13% повече за гориво, отколкото са му казали в шоурума. Каква е причината за сериозните разминавания между производителя и клиента? Компанията Which смята, че всичко се дължи на подвеждащите рекламни кампании, както и на факта, че повечето тестове са морално остарели и при провеждането им може да се открият толкова много дупки, че просто няма начин да постигнете разхода на гориво по документи.

В повечето случаи, производителите напомпват гумите до максималното допустимо ниво, изключват автомобила, тестват го само в "Еко режим" и правят всичко в стерилна среда, без да взимат в предвид фактори като трафик, задръствания и каране на магистралата. Тестът на компанията вече е предложен пред Европейската комисия, но автомобилните компании настояват да влезе в сила през 2020 година, вместо през очакваната 2017 година. До тогава се предполага, че ще плащате много повече, но ще вярвате в сервизните документи.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Го
29 април 2015 | 14:03

На газ но изгаряне на клапани!

Бо
24 април 2015 | 14:28

Абсолютна истина, затова карайте на газ!