Филмови клишета

Дразниш ли се на повтарящите се сцени, които въпреки всички ефекти и еволюция на киното, продължават да присъстват в 96% от филмите? И ние!

 

Все още обичам бившата

Главният герой е полицай, който е зарязан от жена си поради опасната му работа, изневери (заради работата му) или липса на внимание (отново работата). Тя е тъпата кучка, на която плаща издръжка, до момента, в който не е отвлечена и той разбира, че любовта продължава да гори с пълна сила.

 

Безкрайните пълнители

Нашият стреля с деветмилимитров 2000 изстрела в минута, докато лошите (обикновено с калашници презареждат на всеки 3 изстрела).

 

Колата не пали

Той завърта ключа и следва давене на двигателя. Поглежда назад лошите са вече на 2-3 метра. И точно преди да достигнат колата, двигателя изведнъж изръмжава и главният герой потегля с мръсна газ, все едно всичко е предвидено (като се замислиш наистина е).

 

Тъпи маскировки

Класиката е пожарникарска униформа (Теория на конспирацията), но става перфектно и с полицейска или акушерска. Само не разбираме защо истинските престъпници никога не се сещат?

 

Падащите врати

Почти няма фантастичен филм, в който в даден момент героите не им се налага да минат под падащи врати (ако лошият пробва, винаги го затиска).

 

Перфектният вид

Джеймс Бонд и всички шпиони след него винаги, ама абсолютно винаги изглеждат свежи като краставички. Боища, престрелки, преследвания с коли и акробатични изпълнения – важно е косата да не се разрошва.

 

Възкръсналият лош

15 минути преди края на филма лошият умира. Най-накрая въздъхваш с облекчение. Но не! Въпреки петте куршума, брадвата, резачката и камиона, той отново се изправя за последната си жертва.

 

Третият стрелец

Нашият е в патова ситуация. Лошият е насочил дулото на пистолета към главата му, казва нещо подигравателно, натиска спусъка... и умира. На теб ти е ясно, че така ще стане, на главния му е ясно, че така ще стане, дори статистите знаят. Защо, по дяволите, и лошия не вземе да се усети един път!!

 

Всеки е хакер

Ако се съди по филмите, за да пробиеш защита, на която и да е система е достатъчно да помпиш бързо клавиатурата. Рядко отнема повече от 4-5 минути. Трябва ти компютър с интернет, сядаш, тракаш бързо по клавишите и си готов.

 

Лошите не могат да стрелят

Куршумите винаги се забиват до/над/отстрани на главните герои, които бягат, но никога в тях. Явно, за да си престъпник или терорист се изисква да стреляш много неточно. В същото време нашият, тичайки, без да гледа, раздава хедшоти, въпреки прикритията.

 

Още по темата

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
хаха
09 март 2009 | 23:08

много правилно го е каэал автора хаха браво

ТОЧНО!!!
04 март 2009 | 11:08

ДА, И КОГАТО ЖЕРТВАТА/ЖЕНАТА СЕ СПЪНЕ ТОЧНО КОГАТО НЕ ТРЯБВА...