Любимите диктатори на САЩ - Част 1

САЩ никога не заема позицията на страна, която няма нужда от демокрация. Поне така казват, когато се наложи. Разбира се, всяка велика сила е принудена да преследва своите интереси. Понякога трябва и солидна подкрепа за поддържането на стандарта на живот. И докато чакаме падането на една капиталистическа империя, ще ти покажем диктаторите, които успяха да се сдобият със стабилно финансиране от САЩ. Виж онези, които не получиха черен печат за диктатура от американците.

Хосни Мубарак

Почитател на убийствата, мъченията и жестоките наказания над собствените си хора. Той управлява цели 30 години и мачка Египет, докато САЩ му изпраща годишен бонус от 1.3 милиарда долара под формата на военно оборудване. Той е бил натоварен с обирджийските задачи и буквално е заграбвал всички приходи на страната. Мубарак се размина и в онези моменти, когато армията му убиваше протестиращи по улиците. Египет продължава да приема стипендия, която се озовава в джоба на предшественика на Мубарак. Конфликтите няма да приключат.

Августо Пиночет

Той влиза на власт, след като успява да премахне единствения си противник - Салвадор Аленде. На 11 септември, 1973 година, бомби започват да се изсипват върху домовете на невинни чилийци. Салвадор е убит, а на неговото място застава Пиночет. С него идва и 17-годишен терор, екзекуции и създаването на концентрационни лагери. През 2003 година, Wikileaks показаха документи, които доказват, че целият военен театър е дело на ЦРУ. Пиночет организира въоръжени атаки над цивилни, за да може да ги представи като терористични. През 1999-та година, ООН налага вето за екстрадирането му в Испания, където трябва да бъде съден за убийство. И до днес, чилийците вярват, че този човек е дал демокрацията на народа. Почти...

Парк Чунг-Хее

През 70-те години, Южна Корея е в тотална бедност. Парк успява да вземе властта от своя конкурент Сингман Рии. Неговото дело е невероятно и доказва, че диктаторите може да бъдат истинските наследници на Калигула. Парк има подкрепата на Ричард Никсън и успява да постигне значителен успех в икономиката на страната. Другата страна на медала е свързана с най-различни промени на законите в негова полза. Той слага точната дължина на късите поли за жените, забранява пускането на дълга коса при мъжете, премахва всички свои опоненти, тайно убива и изтезава протестиращи. В последствие стига до там, че е екзекутиран от един от най-добрите си приятели. 

Ислам Каримов

Той може да получи награда за една от най-жестоките диктатури. Той дава зелена карта на американците, когато стават силно заинтригувани от талибаните. Неговият режим е доста жесток и 2003-та година се превръща в основна точка на организацията за наблюдение на човешките права. Те установяват, че 600 души намират смъртта си всяка година от режима на Каримов. Някои са пребивани, други са давени, а има и доказателства за двама души, които са били буквално хвърлени във вряща вода. Каримов държи страната в тотална мизерия и нещата не се променят, когато САЩ започва да изпраща 500 милиона на година. 79 милиона долара отиват за финансирането на частна армия, която да се занимава с набавянето на нови работници за памучните плантации. Най-често са деца, които се превръщат в роби. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Фото Редактор
20 октомври 2013 | 14:25

photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!