10 откачени примера за разточителство на Уолстрийт

На Уолстрийт понякога използвахме фразата "майната ти, пари." (Мисля, че откраднахме този термин от хипхопа.) Това са пари, похарчени по начин, който е финансово обиден за останалите от човек, който поддържа циничен начин на живот. 

Не се гордея с това и съм абсолютно виновен, че някога и аз бях такъв човек, пише в коментар за CNBC бившият трейдър в Galleon Group Търни Дъф. Едно от най-скандалните неща, които съм правил, е да хвърлям пари в баскетболната зала Медисън скуеър гардън, пише Дъф. Когато бях трейдър в хеджфонд, ме канеха да гледам мачове на баскетболния отбор Ню Йорк Никс в една от луксозните ложи в залата. 

Там е хубаво, но след петото посещение осъзнаваш, че това е просто един мокър бар с не толкова качествени пилешки крилца и известно количество безплатна бира Budweiser. За да се забавлявам, един път поканих с мен братовчед ми Итън и Джони Хонконг, който снима филми. 

Казах на Morgan Stanley, че ще водя двама стажанти. Бяхме в ложата преди началото на мача. До втората четвърт вече бях отегчен. Вече бях говорил с хората, с които трябваше да се срещна и ми беше писнало да обсъждам биотехнологичния сектор, както и от стандартните безсмислени приказки за убиване на времето. Така че се надвесих над балкона, за да видя къде седят истинските фенове. Извадих от джоба си пачка с пари, взех една 5-доларова банкнота и я хвърлих през балкона на ложата. "Какво правиш?!", попита Джони. Парите паднаха върху дясното рамо на жена, която носеше фланелка на Патрик Юинг.

Тя веднага ги забеляза, бързо се огледа, след което ги грабна и ги напъха в джоба си. Не можехме да спрем да се смеем. След това започнах да хвърлям банкноти от 1 долара, а след това от по 20 долара. Валяха пари, а феновете се превърнаха в животни! Целият сектор гледаше нагоре — бяха жадни за още. За няколко минути хвърлих 300 долара през балкона, докато Джони и Итън ме окуражаваха. Феновете бяха забравили за мача — всички погледи бяха насочени към нас.

Прочети още тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
16 октомври 2014 | 19:10

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g