11 септември

По всичко личи, че днес може и да не гледаме мач. 11 септември се оказа "Денят на терора". Това е последният актуален повод, който предизвика САЩ да разтовари няколко тона бомби, с които да покаже, че ще освободи страна, за която изобщо не й пука. Малко по-късно обърнаха внимание и на Либия, но за сега няма да навлизаме в тази необятна материя. Съжаляваме за загубите на хората, които нямат нищо общо с политиката на онази английска колония, която по-късно се превърна в мечта. Изреждаме много причини, за които можеш да обичаш държавата на всички държави, мястото с най-добрата демокрация и абсолютно никакъв расизъм.

Ще използваме пирамидата на Маслоу, с която можеш да разбереш функцията на целия свят. Ако се чудиш, Маслоу е американец. Предполага се, че щастието се крие в най-горните слоеве. Преминаването в следващото ниво става само когато можеш да задоволиш предното. 

1. Физиологични нужди

В тях се включват онези потребности като: храна, вода, сън и здраве. Сигурни сме, че си чувал за онези огромни магазинни вериги (вече ги има и тук, но с по-различни цени), в които купуваш полуфабрикати  и прекарваш времето за вечеря пред телевизора. Храната е лесна, имаш McDonalds зад ъгъла, вода не се пие - имаш Cola. Сънят е приятно занимание в ипотекираната къща, но едва ли ще си го позволиш, а здравето е мит, за който не искаме да си отваряме устата. 

2. Сигурност 

Тук участват: подслон, безопасност, обезпеченост. Усещаш сигурността у дома си, когато си в страна, която продава повече оръжия от храна. Спиш спокойно и знаеш, че целият квартал е готов да посрещне талибаните. Историята показва, че това е страната, която ти дава възможност за запознанство с Ку-Клукс-Клан или хората с бели чаршафи - къде си, лельо Мария? Да не забравяме, че "Законите важат за тези, които имат пари!".

3. Принадлежност

Добре дошъл в САЩ! Страната, в която можеш да избереш всичко. Няма да бъдеш ограничаван в избора си за пол, раса, цвят, език и други отличителни белези. САЩ успя да предложи на своите граждани свободна промяна на пола, правото за избор на квартална банда и право на живот с още 15-20 хиляди емигранта в крайните квартали. 

4. Увереност

В нея участват слава, уважение, самоуважение и други подобни добродетели. За жалост не сме сигурни, че ще бъдеш известен там. Азис не успя да спечели Гага с творенията си. Младото поколение успя не изпъква със завидни етични качества спрямо по-възрастните. В огромен брой от ситуации си бил третиран и уважаван, колкото кварталното куче, за да запазиш някакво самоуважение. 

5. Самоусъвършенстване

Върхът на пирамидата се стига малко по-трудно, но не е невъзможно. Тук се вписва духовността, постиженията и учението. Учението е скъпо удоволствие, за което страда цялото семейство. Работиш десет години, за да може да вложиш всички пари с надеждата, че ще станеш човек, ама е трудно, когато в университета не взимат 200 марки и едно прасе. Защо да даваш крупни суми от 10, 20 хиляди долара, за да те изключат - ще си купим коли! Духовността започва и свършва до "Тайната" и нейните производни. Индивидуалната и свободна личност трябва да покаже своята духовност под формата на снимки във фейсбук! 

Честита демокрация на всички, които бяха освободени от американската икономическа машина! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Nasco
12 септември 2012 | 15:37

Dafuk e napalno prav, Amerika pravi vsichko tova ot liubov kam bratskite i narodi Afganistan, Irak, Libia. Kak moje da ne oceniate tova, che darjavata naliva miliardi vav voinite s terorizma i vsichko tova za edin po-dobar sviat. Hahahaha!!! Osvoboditeli sa hamerikancite :)

Nasco
12 септември 2012 | 13:15

Dafuk e napalno prav, Amerika pravi vsichko tova ot liubov kam bratskite i narodi Afganistan, Irak, Libia. Kak moje da ne oceniate tova, che darjavata naliva miliardi vav voinite s terorizma i vsichko tova za edin po-dobar sviat. Hahahaha!!! Osvoboditeli sa hamerikancite :)

дафук съкс
12 септември 2012 | 09:10


дафук от 11 септември 2012 | 23:29

абе даниеле, комунистически нещастни хипстъре, ходи в С.Корея..или си гний в Б-Гейско, ти еба майката нещастна

дафук, земи се стегни бе!

дафук
11 септември 2012 | 23:29

абе даниеле, комунистически нещастни хипстъре, ходи в С.Корея..или си гний в Б-Гейско, ти еба майката нещастна

Драго
11 септември 2012 | 18:12

Не обичам да пиша коментари, просто, защото повечето ви статии са еднотипни. Е, тази ме накара да напиша.

тцЪ
11 септември 2012 | 16:38

Даниеле, поклон! Парите не миришат, медиите каканижат за "...... (сложи страна по избор), която е опасност за световния мир, ще ходим да ги бомбим, за да ги спасим от терора!" Жалко за загиналите на 11.09.01; жалко за хилядите загинали по време на "войните за демокрация"; жалко за милионите, лишени от способността да мислят, благодарение на политиката на промиване на мозъци, водена от силните на деня. Така е било и преди, така ще бъде и занапред, за съжаление. Чудно ми е обаче, дали броят жертвите на войните в Ирак, Афганистан, Сърбия за жертви на терор?

.
11 септември 2012 | 16:11

Нужна беше малко публицистика.