13-те най-вредни навика, които увреждат тялото

Съвременният човек може да е модерен и образован, но живее нездравословен живот. Той е обездвижен, храни се с вредна храна, а когато се забавлява, в повечето случаи това означава още алкохол, цигари и дори наркотични вещества. Списание Men's Fitness изброява най-вредните неща, които съвременния мъж причинява на тялото си. Да, вие също! Успивате се и натискате бутона за отлагане на алармата Човек има нужда от 7-9 часа сън на денонощие. Някои може да се справят и с по-малко, но те са изключение. Да се спи по-малко от 6 часа или повече от 10 часа е със сигурност вредно и е симптом на някои хронични заболявания, сърдечни болести, диабет, затлъстяване.

Хората масово измъчват тялото си като лягат прекалено късно, а на сутринта натискат бутона за отлагане на алармата отново и отново. Според д-р Изак Купефр от Maimonides Medical Center в Бруклин, Ню Йорк, последното е много вредно и ще се събудите по-уморени, отколкото, ако просто бяхте станали първия път, когато алармата е извъняла.

Пиете повече от две алкохолни питиета на ден

Мъжете, които пият 3-4 алкохолни напитки на ден са с по-голям риск от развитие на болести, в това число рак, сърдечни заболявания и др. Алкохолът е удоволствие,което трябва да се ползва с мярка, а мярката е до 2 на ден.

Седите пред телевизора

Хората, които седят повече от 11 часа на ден, са с 40% по-застрашени от смърт в следващите три години от тези, които прекарват в седене до 3 часа на ден.

Стоите в затворени помещения

Тялото има нужда от слънчева светлина за витамин Д. През зимните месеци тя е по-малко, а вашето решение да си стоите вътре „на топло“ допълнително ви лишава от нея.

Виж останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!