14 факта за 14 февруари

Както сте забелязали, днес е 14 февруари и много мъже носят плюшени задници с цветя, за да зарадват половинката. Ние лично бихме искали да потърсим литъра, вместо да се занимаваме с други видове приключения. Ето няколко интересни факта за този толкова префърцунен празник, който отдавна се опитва да отмести фокуса от Трифон и неговите поводи за веселие. 

1. Двете седмици преди 14 февруари се наблюдава ръст в покупката на бижута в САЩ. Отпадъците от производството на бижута са повече от 34 милиона метрични тона. Ето защо не купуваме такива, опитваме се да запазим околната среда!

2. Голяма част от розите идват от Южна Америка и се берат от нефтените полета, които са известни със своята мръсотия. Практически е по-лесно да подарите цветенце от тоалетна хартия и ще е по-чиста от розата. 

3. Корените на празника ще ни заведат до Луперкалия. Мъжете се събличат голи, взимат камшици и започват да налагат жените с надеждата, че ще повишат тяхната плодовитост. В Перник все още се практикува този празник, но не само на 14 февруари. 

4. Свети Валентин е бил обезглавен на 14 февруари, защото се е оженил тайно. И после чакай нещо хубаво от сватба! 

5. Повече от 75% от опитите за самоубийство идват именно от проблемите с връзката. Връзките са опасни, просто не се занимавай с тях! 

6. 46% от американците разменят бонбони. И после защо всички са с наднормено тегло! 

7. Първата картичка за Свети Валентин е била изпратена от Чарлз, графът на Орлианс. Той бил затворник в Лондонската кула и прекарал цели 24 години там. Тогава още не са можели да си разменят голи снимки, както днес!

8. Скорошно изследване доказва, че всеки десети се смята за самотен и нежелан на тази дата. И това са само тези, които си признават. Всичко щеше да е по-различно с откриването на виното. 

9. 40% от хората имат негативни емоции към Свети Валентин. Ние също сме в тази класация. 

10. 14 февруари в света на мафията се помни като кървав празник, след като през 1929-а година са убити повече от 7 члена на мафията в Чикаго! 

11. Повече от 64% от мъжете не правят планове за въпросния празник предварително. Никой не е сигурен кога любимата ще реши да кръшне!

12. Всеки сладкар признава, че шоколадовите сърца са най-евтината възможна изработка.

13. Колкото и да обичаш една жена, тя винаги ще намери начин да унищожи връзката. Не ни вярваш? Дай и малко време!

14. Повече от 90% от мъжете оформят брадата с надеждата, че ще им се отвори парашута. Не сме сигурни колко точно наистина са късметлиите! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
72
14 февруари 2017 | 14:21

Скрита рекламка, ааааааа?!?