3-те лъжи, които веганът казва

Веганите са навсякъде и по всичко личи, че ще останат още дълго време в ефир, защото са склонни да повярват, че когато започнат да пасат трева, техните действия ще допринесат за спасяването на много други животни и освен това ще помогнат за спасяването на света, пощадяването на милиони животни и най-вероятно биха помогнали за завръщането на Капитан Планета. Един от проблемите на веган обществото е, че никога не могат да приемат другата гледна точка, те вярват в своето меню и смятат, че само на краставици ще могат да доживеят до второто пришествие, биха могли да видят края на "Дързост и красота" и щом тялото им вече се износи, биха могли да закупят хуманоидно тяло на слънчева енергия и с това да започнат следващата стъпка - промотирането на слънчева енергия и ще основат изцяло нова стратегия, в която ще обясняват колко убийства се случват за производството на туршия. И докато някакъв измислен вожд обяснява как световната здравна организация гарантира, че веганството е подходящо за всички, както и препоръчително за дълголетие, ние решихме да обърнем внимание на цифрите (в интернет са и могат да се открият от всички). Ето проповядваните лъжи от Българския вегански съюз, за които очевидно не се говори:

1. Веганите спасяват животните

Ако се храните с домати и краставици, вие не убивате крави, пилета и прасета, нали? Притеснението, че екзекуцията на животни е абсурдна, те имат душа, мъчат се, борят се за живота си, нали? Чували сте тези думи, следователно нека обърнем внимание на слона в стаята. Стивън Дейвис от униерситета в Орегон е установил, че веганското меню изобщо не е чисто и никога не е било. Веганите убиват точно толкова животни, колкото и всички останали хранещи се на тази планета. Как е възможно това? Докато тревопасните прегръщат крави и прасета, никой не отчита факта, че на година умират милиони други животински видове, докато определена площ се подготвя за посеви и отглеждане на всякакви други култури. В този случай най-страдащите са мишки, къртици и дори зайци. Те нямат ли душа? Не заслужават ли да живеят, господа вегани? Убийствата на животни не са приключили, просто са се преместили в друг вид. Да не говорим, че обработката на нови полета за веганите е и причината много други тревопасни (може да ги приемаме за роднини, нали). Какви са жертвите на диви животни при фермерството, никой не може да каже със сигурност. 

2. Веганите живеят по-дълго и здравословно

Поне това е следващото перо, за което всички говорят. Ако се храним с плодове и зеленчуци, ще сполучим, бузките ще бъдат зачервени и още много други. Има само един проблем, науката не е много категорична дори и в това твърдение. Елементарната статистика дава отговори и по тази тема. Според изследване на института Рой Морган в Австралия, повече от 2.1 милиона австралийци се хранят здравословно и менюто им е абсолютно веганско. Учените искали да видят каква е смъртността при веганите и затова започват изследване с помощта на Sax Institute`s 45. Тяхното изследване проследява живота на повече от 260 000 души за не повече от 6 години. За този период, около 16 836 човека са починали. Проверката със смъртността при хората, които не обръщат особено внимание на менюто си е показала, че между веганите и всички останали няма особена разлика - статистиката така каза. Най-елементарно казано, смъртността при веганите с нищо не се различава от смъртността при месоядните. Англичаните също установяват подобен "феномен" - веганите са подложени на същия риск, както и всички останали хора. 

3. Веганите са убийци

... не на животни, а на хора. Благодарение на щастливата мода, някои дори описват веганството като новото еко решение или Toyota Prius, повечето родители се превръщат в собствени палачи на семейството си. Благодарение на масовата дезинформация, липсата на интерес и вярата на малоумни гурувци, които многократно в ефир заявяват, че според някоя си организация, веганството е подходящо за всички. Разбира се, ако вярваме на хората в интернет, дори клизмата се превръща в мода. За жалост Краун Шакур не е имал щастието да се роди в семейство на месоядни. Той умира само след 6 седмици, защото неговите умни родители преценили, че трябва да го хранят само със соево мляко и ябълков сок. Новородените имат нужда от протеини, според диетолозите са два вида - протеини от първи клас (месо, яйца, риба и мляко) и втори клас от растения. Колкото и да твърдят онези фанатици, човешкото тяло предпочита първия вид протеин. В тях се синтезират всички видове амино киселини, които тялото обожава, но ги няма в растенията.

Да не говорим за липсата на витамин B12, А и D, както и други елементи като калций и цинк. Щом едно малко дете се лиши в най-ранна възраст от тези елементи, очаквайте проблеми в развитието му. Разумните вегани знаят, че детето има нужда от майчината си кърма, която освен всичко, разполага и с холестерол (бебетата го използват за формиране на нервните клетки). Подмяната със соево мляко и плодови сокове не е най-рационалното решение. Да не говорим, че различни научни проучвания доказват, че майките-вегани често имат кърма, която не е богата на докозахексаноева киселина - необходима за зрението и развитието на мозъка. Прекомерната употреба на соя също не води до нещо добро, защото именно тя редуцира абсорбиране на протеини и минерали. И големият проблем е, че инциденти като този на Шакур изобщо не са рядкост и Google може да го докаже. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Майстор Миро
10 ноември 2017 | 09:10

Също така ако не убиваме животни, ще има свръх популация и ще започнат да измират поради недостиг на храна за всички.