5-те най-добри начина за приготвяне на кафе

Кафето, онази прекрасна черна напитка, е открито от етиопски пастир още през 9 век. Той забелязал, че козите му консумирали листа и плодове от непознат храст, а след това ставали толкова игриви, че положението излизало от контрол. Пастирът опитал от плодовете и веднага усетил прилива на сила, както и добро настроение. Години по-късно, ние използваме кафето като допинг и допълнителни сили за преборване на работния ден. Всеки човек осъзнава, че 24 часа в денонощието може и да не стигнат, следователно се опитваме да съкратим максимално часовете за сън в полза на активните. Приготвянето на кафе отдавна се превърна в изкуство и решихме да представим най-добрите начини за приготвянето на кафе, запазвайки максималната му сила. Вижте 5-те най-добри приготовления на силното кафе. 

Инстантното кафе

За него може да сте чували всякакви градски легенди от това, че е пристрастяващо до обвързването му с редица фатални болести. Преди всичко, това е кафе, което ще ви спести много време. Силата на това кафе винаги ще зависи от две неща: цената и концентрацията му. Колкото повече пари инвестирате в инстантното кафе, толкова повече ще изпитвате неговата максимална сила. Температурата на водата също играе особена роля и е препоръчително да е между 100 и 120 градуса. Едно от най-силните качества на този вид кафе е, че ще ви спести много време за приготовление, както и цапането на допълнителни прибори. В натоварения ден е повече от нормално, ако посегнете към кутиите с инстантно кафе. 

Джезве

М-да, истината може да бъде наистина в пакета, но преди всичко ще трябва да овладеете този малък уред за приготвяне на много силно кафе. Пригответе и добрия стар цедак, защото филтрите са били дива легенда в миналото. Забравете за този метод, ако постоянно бързате - това е изкуство. Постоянно ще трябва да наблюдавате температурата на водата и само секунда ще ви дели от перфектното кафе и от чистенето на цялата кухня. 

Бразилската кафеварка

Може да ви се струва странно, но тази кафеварка може да победи всяка друга по сила и качество на приготвянето. Можете да я откриете във всеки магазин и да се изненадате от качеството и силата на кафето, която това чудо приготвя. Отново ще се изисква време за приготвяне, но ароматът на горещо кафе у дома ще ви помогне да разберете, че е време за презареждането на батериите. Цената и качеството ще бъдат ключов избор, когато имате сериозни разходи. 

Кафемашината

Тук всичко започва от 100 лева до колкото сте готови да дадете за това удоволствие. Някои хора са инвестирали милиони в създаването на съвършената апаратура, която би могла да приготви перфектното кафе. Виждали сме машини, които искат само да купите кафето, а тя ще се грижи за всичко останало. Разбира се, подобни чудеса биха изравнили цената си за кола на старо, но пък ще пиете кафето, за което дори не сте мечтали. Някои футуристични модели са толкова напреднали, че вече започват да се свързват с вас по телефона, да ви напомнят да купите кафе или да ги заредите с вода, очакват да им кажете кога ще се събудите, за да са готови с напитката и още много други. Препоръчително е да бъдете сигурни във възможностите си, преди да подпишете договор за кредит и кръвна клетва, че ще се разделите с единия бъбрек в случай на финансово затруднение. 

Капсулите

Последни изследвания показват, че американците ги предпочитат пред всички останали. Все повече офиси предпочитат този вид машини, защото се пести максимално време, качеството е изключително високо и всичко остава чисто и спретнато. Тук отново ще се сблъскате с цената като фактор, но има една подробност - ще намалите консумацията на кафе и с това ще пестите повече, отколкото с горните по редица причини. Ще имате възможност да правите и популярните чудеса от класа на "горещия шоколад", както и всякакви други миксове. Повечето вкусове и сила на кафето са обозначени върху самите капсули, улеснявайки ви максимално. Съчетанието между цена на машината и цена на капсулите е справедливо. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!