7 успели хора споделят най-лошите получени съвети

Предприемачите постоянно получават съвети, които не са искали, от хора, който “са минали по този път.” Понякога обаче за собствениците на новосъздадени компании е трудно да дешифрират, кои от мъдростите са от полза и кои всъщност им вредят. Като нов предприемач човек без съмнение ще взима грешни решения, когато стартира собствен бизнес, но е по-добре грешките да си негови, отколкото да следва лоши съвети, пише Business Insider. Вижте някои от най-лошите съвети, които са получавали няколко успели предприемачи като Уорън Бъфет и Марк Кюбан. 

Уорън Бъфет: "Не започвай да търгуваш с ценни книжа." 

Бащата на Бъфет и неговият ментор Бенджамин Греъм му казват, когато е на 21 г., че не трябва да се занимава с търговия с ценни книжа. Защо? Защото времето не е подходящо, споделя Бъфет. "Може би това бе техният начин да ми кажат учтиво, че преди да започна да продавам акции, трябва да съзрея малко, или в противен случай нямаше да имам успехи." Какво всички днес знаят обаче Бъфет пренебрегва тези съвети и впоследствие става един от най-успелите инвеститори с лично състояние оценявано на над 67 млрд. долара. 

Барбара Коркоран: "Не можеш да се справиш сама." 

Обида от бившо гадже и бизнес партньор се оказва едновременно най-лошият и най-добрият съвет, който Барбара Коркоран е получавала. “Най-добрият съвет бе най-лошият съвет. Той бе от мето гадже и партньор в първата ми компания The Corcoran-Simone Company. Той ми каза, че никога няма да успея без него." “Благодаря на Господ, че ме обиди така, защото нямаше да създам такава голяма компания без тази обида. Това ме караше да опитвам всичко, защото не можех да му доставя удоволствието да види как се провалям.”

Виж останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
24 юли 2015 | 16:34

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ С НАД 60 000 ПОСЕЩЕНИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g