Абе, що не ти...

Точно така, любимите ни британски учени направиха ново проучване и то е свързано със споменаването на майка ти в един неособено приятен контекст.

Оказва се, че в живота на нормалния мъж средно около 70 000 пъти някой го псува "на майка". Едва около 3 000 от тях са в негово присъствие, като според специалистите не си позволяваме да чуваме повечето от тях - съзнанието ни изключва автоматично обидата или просто игнорираме оскърбителя по друга причина.

"Ругатните са част от световната история. Има различни псувни и ругатни, но споменаването на майката обикновено докарва до гняв обекта на обидата", подчертават учените.

"Популярното псуване "на майка" всъщност се корени в идеята, че обекта на обидата е некачествен като човек и обиждащият иска да създаде по-добро негово подобие, като се съвокупли с майка му. Повечето хора изобщо не предполагат за етимологията на псувнята", обясняват умните глави.

Ние ти препоръчваме да си спестяваш псувните, а и да реагираш сдържано, когато чуеш такива по свой адрес!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Мартин Илиев
25 септември 2015 | 20:28

Имаше един много интересен епизод на "Разбивачи на митове". Явно човек може да издържи повече време със натопени във ледена вода крака ако псува. ;)

Шо ви
02 август 2013 | 11:48

шо вие незаеба баш по гъза ???

фото редактор
02 август 2013 | 10:00

photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!