Абсурдни обичаи от целия свят

Всяка страна има своите абсурдни обичаи, които да накарат чужденеца да се замисли, ако се опита да живее там. Съществуват и различни абсурдни закони, към които всеки да се приобщи с времето. След кратка анкета в Redit, ето някои от най-странните традиции в различните страни:


Китай

Никога не купувайте китайска коприна от магазин, в който се продават венци и гирлянди. Без значение колко са красиви и добре изглеждащи, тези дрехи са предназначени за погребения. Китайците наистина се вцепеняват, когато видят чужденец да ги носи.


Виетнам

Опитвате се да пресечете? Успокойте се и тръгнете бавно и сигурно към другия тротоар. Изглежда изключително зловещо и плашещо, ала водачите ще ви заобикалят и няма да ви блъснат. Опитате ли се да ги избегнете, шансовете да се озовете в болницата моментално се увеличават. Никой няма да спре да ви помогне!

Малайзия

Много често ще ви питат за расата ви, но не защото са расисти, а защото са любопитни и уважават чужденците.

Финландия

Никога не се доближавайте твърде близо до човек, личното ни пространство е огромно.

Филипини

Не е учтиво да гостувате на някой и той да ви откаже храна. Нямате право да си тръгвате, ако ви поканят да спите в дома на домакина и ще получите най-доброто легло. На тръгване трябва да вземете останалaта храна в случай, че огладнеете по пътя. Всеки отказ е обида. 


Южна Италия

Прави всичко много шумно!

Ако някой друг прави нещо, ти също можеш да го правиш!

Законите за движения са препоръки, но не и задължения. 

Можеш да пиеш, където искаш. 

Всеки опит да говориш италиански е положителен за теб!


Сингапур

Имаш право да ходиш с джапанки и къси гащи навсякъде. 5-звезден хотел, градския транспорт и къде ли още не. Ако не си в тази комбинация ще изгледаш странен.

Македония

Не идвайте в Македония. 

Франция

Винаги поздравявай продавачите, дори и да не говориш с тях или да не си купиш нищо. 

Ако си на гости на французи, винаги изяви желание да помогнеш в кухнята. Най-вероятно ще ти откажат, ала е препоръчително да изявите желание. 

Ако погледнеш човек в очите, докато си на улицата, не се усмихвай. Ще те помислят за откаченяк.


Германия

Възможно е да видиш голи жени в сауните или голи жени в парка. Не ги гледай и изобщо не се опитвай да ги коментираш. 

Забрави за стереотипите - има германци, които не обичат наденички и бира. И никакво споменаване на войната! НИКАКВО!

Канада

Запомнете, че не всички са толкова приятелски настроение, колкото си мислите, че сме. Много съжалявам, но това е истината!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
26 ноември 2016 | 13:22

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 51 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE