Абсурдните спортни правила, които отнемат медали

Спортните правила са единствените, които често се променят само в полза на играта и зрителя. Някои игри вече са достигнали до такова съвършенство, че просто няма какво да се промени. Все пак има и абсурди, които и до днес стоят в големите книги и се спазват. Ето някои много важни правила, които не трябва да бъдат пропускани и все още са действащи:

В края на всяка голф среща, играчите трябва да се подпишат своята карта с резултати. Ако не го направят, същите ще бъдат дисквалифицирани, защото се смята, че не са съгласни с написаното. 

Тенисът има много ясни правила и играта е достатъчно опростена, за да стане всичко ясно. Ако по време на тенис мач, играчът започне битката за следващата точка с шапка или козирка, няма право да приключва двубоя без нея. Ако падне по време на играта, всичко започва отначало. Това е разбрал и Анди Мъри през 2012 година на US Open. 

Спринтьорите трябва да стартират състезанието с дрехи и да го завършат с дрехи. Нарушението на тези правила води до абсолютната дисквалификация. Мекиси-Бенабад определено се мрази заради това, че не е прочел правилника. Най-много гняв ще е имало, когато е гледал как поставят златния му медал на някой друг.

Назад във времето някои от състезателите по спортна езда и прескачане на препятствия са решили, че порязаните крака на конете ги мотивира да скачат по-високо. Ето защо съдиите мотивират ездачите да не правят това, за да не се разминат с участие в състезанието.

Не сме сигурни какво е мотивирало регулаторите на водната топка да помислят за тези правила, но е забранено ритането и удрянето в слабините по време на олимпийските игри (не сме сигурни за други случаи). Пръскането на вода в лицето на опонента също не е разрешено. 

Ако играч успее да уцели маската на умпаяра, всички преминават напред с една база. 

Почитателите на Formula E задължително трябва да разполагат с Twitter акаунт, ако искат да влияят на състезанието, защото пилотът с най-много споменавания по време на състезанието получава допълнителна мощност по време на състезанието. 

Шахът е игра на концентрация и сериозни стратегии. Ето защо съдиите могат да преценят, че някои жени не са облечени подходящо за играта. Дълбокото деколте се смята за обида към опонента.

Отборите по плажен волейбол са задължени да бъдат с различни облекла по време на игра. При евентуалното неспазване на това правило, съдията хвърля монета, за да види кой ще ходи да се преоблича!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
18 октомври 2016 | 15:30

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 50 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE