Африканци преследват албиноси

Различните в природата никога не са били на особена почит. Дори и най-дребните бозайници са заплашени от изоставяне. В една от най-технологичните епохи, хората би трябвало да са по-толерантни, нали? Грешите! Има страни, които буквално са полудели по хората с различен цвят на кожата. Властите в някои страни в Източна Африка са започнали драстични мерки по предпазването на албиносите. Причината? Все още има хора, които вярват, че органите на албиносите могат да се използват за различни магически ритуали. Полицията се намесва драстично в този случай и предупреждава, че ще стреля без предупреждение нападателите.

Министър-председателят на Танзания е предупредил жителите на страната, че ще бъдат застрелвани на място, ако бъдат заловени с органи или части от тялото на албинос - присъдата е същата и при откриването на всякакви други части от човешкото тяло. Повечето деца се настаняват в специални домове, които са под протекцията на армията, защото вярата в народния фолклор е много сериозна. Драстичните мерки влизат в сила, когато Обединените Нации разкриват 15 убийства на хора с различен цвят на кожата, повечето са деца, а престъпленията се случват в последните 6 месеца. С частите на човешкото тяло се правили магии за любов, късмет и богатство. Очевидно е, че цивилизацията закъснява в някои страни.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!