Алкохолът в умерени количества предпазва от Алцхаймер

2 чаши вино на ден са способни да намалят риска от Алцхаймер с цели 77%, за разлика от хората, които консумират много по-малко. Д-р Дъг Браун от асоциацията за борба с Алцхаймер е забелязал, че хората, които пият по една-две чаши вино на ден, са с много по-нисък риск, за разлика от въздържателите. За съжаление, алкохолът няма ефект върху болните и няма да промени нищо, ако сега започнете да консумирате повече на дневна база. Учените наблюдавали пациенти с Алцхаймер в продължение на 3 години и се стремели да разберат всичко за начина им на живот, преди да бъдат диагностицирани. 

Те разделили хората, които пият по веднъж на няколко дни, както и на пациенти, които пият всеки ден и на такива, които не близват алкохол. В хода на изследването се оказало, че някои от въздържателите починали, докато хората с умерена глътка започнали да се влошават. Само респондентите, които имали алкохолни навици, запазвали почти едно и също ниво. Има няколко проблема, които още не могат да потвърдят самата теория:

1. Възможно е просто респондентите да идват от семейства с по-висока граница на живот и толеранс към алкохола.

2. Хората, които усещат, че времето им наближава, започват да пият по-малко и изобщо не се изкушават от алкохол. 

3. Повишаването на алкохола няма да доведе до 100% защита.

Все пак можете да бъдете сигурни, че по една-две чаши на вино, не са само полезни за вашето здраве, но освен това са и приятни, както и твърде малко. За съжаление е потвърдено, че количеството алкохол трябва да се приема в умерени количества всеки ден - не може да взимате седмичната доза за един ден.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
11 декември 2015 | 19:09

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g