Бъдещите приложения на дроновете

Повече от ясно е, че скоро няма да се разделим с дроните. Тези малки машини започнаха да намират място в комерсиалния свят и се оказаха достатъчно полезни, за да не носят инфрачервени камери, както и ракети с топлинно насочване. Военните използват машините от много време, но в обществото навлизат едва сега. Ето няколко забавни приложения, които показват, че тази нова технология може да бъде впечатляващо забавна.


Състезания

След като тези машини са безпилотни и много бързи, шансовете много скоро да се впуснете в надпревара са огромни. Все още не е ясно дали този вид състезания ще се смятат за официален спорт, но се изисква сериозни умения, за да се управлява тази машина. 


Преследване на бури

Много американци приеха този вид забавление като истинско предизвикателство и смело тръгнаха след бурите. Само тези машини са способни да съберат данни по време на бурите, но и много често предлагат достатъчно добри снимки, които биха могли да свършат достатъчно добра работа. 


Доставка на храна

Така нареченият Tacocopter все по-често навлиза в доставката на храна. Машината е модифицирана да носи чинии и да доставя легендарното тако. Някои дронове дори обогатяват менюто си и летят със суши в подноса. Поради някои проблеми с местните жители и поради оплакванията, някои ресторанти премахнаха летящите келнери. 


Сглобяване

Швейцарският федерален институт използва 3 дрона, с които да построи мост. След като машините приключват с работата си, създателите се разхождат, за да проверят здравината. Мостът е проектиран в стая, за да се демонстрира абсолютния синхрон на работа. 


Доставка на документи

През 2014 година, Обединените арабски емирства обявиха, че започнат да използват дронове за доставянето на официални правителствени документи. По този начин ще се намалят разходите за пътуване и премахването изцяло на разходите за изпращането на бъдещи документи. Поради наличието на секретни документи, властите са готови да монтират ретина-четец, както и четец на отпечатъци. 

Земеделие

Дроновете отдавна се използват за пръскането на различни посеви, но благодарение на камерите с висока резолюция, все по-лесно става обработването на някои посеви, както и по-малкото излагане на вредните химикали. 

Ваденето на зъби

Едва ли ще се прилага при местния зъболекар, но YouTube показа, че някои хора са използвали дрона за ваденето на зъб. Операцията далеч не е сложна и изисква да имате дете с разклатени зъби, достатъчно бърз дрон, както и здрав конец. Всичко останало е повече от ясно. 

Роякът

Мъж от Великобритания реши да провери какви точно са качествата на тези технологии и обедини силите им за така нареченият "рояк". Изобретението може да пренася тегло от 130 килограма, лети за 10 минути и достига височина от 4 метра и половина. Необходим е само малко по-сериозен таван на полета и пристигането в офиса няма да отнема абсолютно никакво време.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!