Богатите също харчат

Да си богат става все по-скъпо. Това могат да потвърдят и Сам Уайли, и Ан Диас Грифин. Съдебните документи по различни дела, в които са въвлечени Уайли и Грифин, показват как точно харчат парите си милиардерските семейства. Всички милиардери са различни, като някои живеят охолно, а други скромно, но документите показват, че месечните разходи на много от най-заможните хора в днешно време в някои случаи са много по-големи от това, което повечето хора на Запад заработват за година, пише CNBC. 

Уайли, например, е бивш милиардер, който успява да натрупа състояние от Michael's Stores и Sterling Software. Тази седмица той обяви фалит, след като стана ясно, че може да се наложи да плати деветцифрена глоба на щатската Комисия по ценни книжа и борси (SEC). Глобата е вследствие на съдебно решение, според което Уайли и вече покойният му брат Чарлз са признати за виновни по обвинения за нарушение на закона за търговия с ценни книжа. 

В съдебните документи Уайли посочва месечните си разходи, а от SEC настояват за замразяване на активите му. Според комисията Уайли е похарчил общо 450 млн. долара за последните 10 години, като е пръскал средно по 3.75 млн. долара на месец. Разбира се, голяма част от тези средства вероятно са отивали за хонорари на адвокатите му, които се борят с комисията. От SEC твърдят, че ежедневните му разходи включват 2 200 долара на месец за "поддръжка на басейна, дома и озеленяване," 

2 000 долара на месец за хранителни продукти, и 32 000 долара на месец за "двама лични асистенти" (асистентите са помагали на Уайли в написването на няколко книги). Заплатите на асистентите и неговия иконом са възлизали на 523 345 долара годишно. Той плаща по 29 000 долара на месец за ипотеката на книжарницата на съпругата му Explore Booksellers в Аспен, Колоради, която в момента се продава. Уайли също така харчи 7 000 долара на месец, за да "подпомага близки и приятели."

Прочети още тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Как да направим пари от дома - научи как да печелим от $0 дневно до $30 на ден
25 октомври 2014 | 17:45

Как да направим пари от дома - научи как да печелим от $0 дневно до $30 на ден без да инвестирате ваши средства само за 10 минути на ден ето тук >>> 30dollars_ovo_bg(вместо долна черта _ сложете точка . за да посетите адреса

мартин
24 октомври 2014 | 13:52

Ей тъп хейтър преди да се правиш на многознайко седни и сметни защото са точно 3,75 на месец !

jouie
24 октомври 2014 | 12:22

Добре бе, как 450 милиона за 10 години ще са средно по 3,75 млн. на месец?!?!

Печели Пари
24 октомври 2014 | 11:01

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g