Брансън се подготвя за космоса

Когато сте милиардери, животът започва да става малко по-интересен или малко по-скучен, зависи от гледната точка. В единият случай ще бъдете изключително омаяни от живота, а в другия ще се изморите от безкрайните партита и ще имате нужда от нова мотивация. Ричард Брансън е точно такъв човек. Неговите нови проекти са свързани с превръщането на 747 в бъдещ космически проект.

 

Самолетът носи кодовото име „Cosmic Girl” и ще влезе в употреба за вдигането на сателит до максималната височина, за да може след това да се издигне по-лесно и до космоса.

 Боингът ще бъде модифициран за носенето на сателита и по тази причина ще трябва да има по-сериозна товароносимост от 400 килограма повече.

 

Новият сателит има за цел да намали разходите от 6.6 милиона паунда на Брансън, които отиват като такси за употребата на други видове комуникационни средства. Инженерите признават, че изстрелването на сателита във въздуха ще бъде по-приемливо, а и самолетът ще може да излита спокойно от всяко нормално летище. Освен сателит, 747 ще може да вдига и самолет, който трябва да може спокойно да се движи в космоса. Space Ship Two вече има направени сериозни резервации и около 700 човека от различни страни ще се опитат да полетят в космоса, без да се налагат други модификации.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
06 декември 2015 | 18:54

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 27 ОТ 53$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g