Човекът, който застреля Кенеди

САЩ е страна, която винаги се е стремяла към величието, ала в последно време доказва само колко вредни могат да бъдат свободите. Терористичните актове зачествяват все повече, американската нация е на първо място в стрелба по цивилни, а ако нямате здравни осигуровки, просто не се опитвайте да търсите помощ, изгубени сте. Не винаги е било така, някога САЩ е имала президенти, които не са били филмови актьори или милиардери, тези хора са мислили за обществото и за жалост, са убити. Няма човек, който да не е чувал за братята Кенеди, а покрай тях се е запознал и с Лий Харви Осуалд. Преди няколко седмици бяха разсекретени документите относно това убийство и се оказва, че човекът не е просто загубеняк, който се е опитвал да остане в историята, но и човек с много интригуващо минало.

Още на 13-годишна възраст Лий е започнал да се интересува от политика. На 17-годишна възраст решава да се запише в армията, успява да стигне до морската пехота, но след сбиване с колеги и инцидентно прострелване в крака, този човек е освободен. Точно там се запознава с Марксизма и започва да се смята за руснак. През 1959-а година се опитва да остане в Москва и в знак на протест си прерязва вените. Все пак остава да работи в Минск и около 3 години се опитва да оцелява. Завръщането му в САЩ продължава със смяна от работа на работа и с пътувания от Далас до Ню Орлиънс. Успява отново да се сбива, да стигне до местното радио и да направи страхотен скандал, разговаряйки относно комунизма и режима на Кастро. В Далас се опитва да убие генерал Едуин Уолкър. Лий е спрял пред дома на жертвата си, стрелял няколко пъти и успял да избяга. 

Според ФБР, на 24-годишна възраст, младият американец вече е можел да се провали в абсолютно всичко. Убийството на американски президент трябва да се смята най-големият късмет във вселената му. 3-те куршума успяват да поразят целта, като лекарите по-късно установяват, че само един щял да бъде фатален. Твърдението, че Осуалд е бил агент на КГБ, е отхвърлено моментално от руснаците, същите били толкова отвратени от лицето, че отказвали дори да го вербуват, защото е луд, нестабелин и изключително глупав. Дори американските шпиони са потвърдили тази информация, описвайки го като невротичен откачалник. Това са били и факторите, поради които никога не е получил и възможност да остане в Русия. 

Разсекретените документи обаче показват и още една страна на монетата - ФБР и ЦРУ са подходили изключително некомпетентно. Докладът от 124 страници доказва, че през 1963-а година, двете агенции са изгубили следите му. Осуалд се опитвал да се свърже и с кубинци и с руснаци. Писал е няколко писма, молел се е за руска виза и въпреки това не е получил нищо. Смъртта на Кенеди остава тайна, защото покрай него ще се разкрият и всички останали планове за свалянето на чужди диктатори от власт.

Самият Робърт МакНамара е заявил, че съществуват планове за убийството на Кастро, ала никога не е бил сигурен, че Кенеди е дал нареждането. Въпреки това, в разследването се крият най-различни планове за свалянето на Кастро. Включително и план за убиване на кубинските ферми със създаването на нови паразити, които да осакатят страната. Кастро също е бил запознат с действията на своите съседи и през 1963-а година заявява, че "Американските лидери трябва да помислят внимателно, ако разработват терористични планове за елиминирането на кубински лидери, защото и тогава и те самите не могат да се смятат за защитени.". 

Нито една голяма медия не публикува думите на Кастро, но в местния вестник на Ню Орлиънс го отразява и Осуалд е чел именно този вестник. През 1975-а година, нито една институция не прави евентуална връзка с възможността тези думи да повлияят на хора като Лий. Въпреки това, думите на диктатора са помогнали на човека да прескочи пасивоно/агресивната си природа и да предприеме мерки. Точно това изявление е класифицирано и пазено повече от 42 години. Историята със сигурност продължава, защото следващите години наистина са интересни за американската история, какви са били инструментите на управление и властта на Кенеди. Вече знаете колко човека са необходима за 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
БайОнзи
04 ноември 2017 | 03:16

Странно недовършена статия ! И още нещо ...ФБР и ЦРУ са си свършили работата ..ама перфектно ! ;)

.
02 ноември 2017 | 13:04

Вече и на бавноразвиващите се участници във ВИП Брадър им е ясно, че Осуалд не е убиецът на Кенеди. Не знам защо правителства и медии все още се напъват да ни пробутват тази напълно несъстоятелна версия.