Да избягаш от работа за 15 години

Всеки служител изпитва нуждата да избяга от отговорност поне за малко в натоварената работна седмица. Някои служители са способни да счупят рекордите на скатавката, след като цели 15 години не са стъпвали на работното си място и шефовете дори не са забелязали. Заеманите позиции и на двамата са шофьор и градинар, но колегите им никога не са ги виждали и дори не ги познават. Освен това се оказва, че хората редовно са теглили заплатите си. Кметството на Джерез де ла Фронтера признава, че хората може с години да не са стъпвали на работа и са прави.

До разкритието се стигнало, след като бюрото по труда започнало да разглежда целия работен състав. Когато стигнали до работните досиета на въпросните скатавки, забелязали, че те не са присъствали нито един ден за периода януари, 2015 година до май, 2016 година. По-притеснителното било, че договорите им са подписани през 2001-ва година. Пред службите, господата признават, че не са идвали често на работа, защото използвали натрупаните дни отпуска.

Разкритията продължават и в полицията, където се оказало, че един служител е работил само 96 работни дена, друг 66 дена, а трети се е появил само за 47 дена. Всички полицаи заявили, че са били в командировка и са присъствали на работни срещи. Разкритието идва точно 5 месеца, след като испанските власти откриха, че строителен супервайзър не е идвал на работа цели 5 годни - същият бил хванат в измама, след като получил награда за 10 години вярна служба (иронията)!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!