Да консумираш храна на 55 години

Всяка храна има срок на годност, с който не трябва да се злоупотребява. С някои може да експериментирате и да проверите дали стомахът ви е достатъчно здрав. Може да пробвате с храна от миналата седмица и дори с храна от миналия месец, но какво правим, ако храната е на цели 55 години? Едва ли някой би я консумирал, нали? Всичко зависи от локацията, защото екипът на Джина Моузли е решил да направи експедиция до североизточната част на Гренландия, където да изследват пещери. Отдалечената точка ги накарала да консумират със седмици хранителни запаси, които нямат абсолютно никакъв вкус.

Докато екипът се подготвял за спускане в пещерите, приятел на Джина открива огромна кутия с консерви и малки кулинарни радости. Моузли разказва пред National Geographic, че екипът имал достатъчно храна, но в кутията се криели кюфтенца, боб, какаов микс за горещ шоколад и бурканчета със сладко. Срокът на годност показва, че храната е успяла да се запази цели 55 години и това не е всичко, Моузли смята, че това са били хранителните запаси на хората, които първи са открили пещерите в Североизточна Гренландия. Между 1955-та година и 1960-та година, Уилям Дейвис и Даниел Б. Кринзли правят експедиция в същата местност. А храната е успяла да остане годна в следствие на сухия и много студен климат. Не препоръчваме да правите подобен експеримент с храната в хладилника - все пак не е Гренландия!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
01 ноември 2015 | 15:13

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 22 ОТ 45$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

30 октомври 2015 | 19:18

колко тъжен живот водиш, нал?

30 октомври 2015 | 14:01

И ко!? Опита ли го дали е годно за консумация???

...
30 октомври 2015 | 14:01

Само едното ли оправихте. "Моузли смята, че това са били хранителните запази на хората"

30 октомври 2015 | 14:01

вчера намерих лайно от динозавър

...
30 октомври 2015 | 10:03

Хранителни запаЗи ли?