Да откриеш творение на изкуството за 50 000 паунда

Късметът никога не обръща гръб на хората, които вярват в него. Доказателството идва за втори път от г-н Стивън Малтън. Стивън е строителен работник и е специалист в събарянето на стари къщи. Неговата последна задача била свързана със събарянето на викторианска къща, която е била собственост на художника Артър Бел.

Докато Стивън се занимавал със събарянето на камината, забелязал нещо по-специално зад една от тухлите. Мъжът започнал много внимателно да остранява огнеупорните тухли, за да попадне на малка златна мина. Зад огнището се криела цяла стена с изрисувани малки фрески. Творението било спасено от багерите точно няколко минути преди фаталната среща.

В завещанието на художника е ясно написано, че се крият сини авторски фрески, които са особена ценност, но никой не успял да ги намери. Това не е първият успех на г-н Малтън, който открива много рядък артефакт от "Властелина на пръстените", докато се занимава със събарянето на дома на Толкин. Откритието тогава се продава за 75 000 паунда. Фреските тук ще бъдат продадени за 50 000 паунда. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
27 септември 2015 | 17:25

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 22 САЙТОВЕ (НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА Е ОБНОВЕНА) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g