Децата, които не се завърнаха у дома си

Трафикът на хора никога не е бил просто статистика или шанс да се заснемат нови филми за Холивуд. Той е зло, зад което стои една перфектна мрежа. Мнозина са онези, които са изгубили битката с тази невидима институция. И докато днес е малко по-трудно да изгубите близък, след като живеем в света на интернет, социални мрежи и милиони камери, които ни наблюдават, някога назад е било доста трудно да се проследят стъпките на отвлечените. Запознайте се с някои от най-зловещите случаи на отвличане, както и с един от най-емблематичните български такива!

Ийтън Патз е известен като детето, което за първи път се появява на кутиите с мляко. През 1979-а година, той получава свободата да се разходи до автобусната спирка в Манхатан, за да си купи сода. Момчето излиза една сутрин през май от дома си и никога повече не е видян. Националната кампания по издирването му не среща никакъв успех. През 2012 година идват признанията на Педро Хернандез, който признава, че е отвлякъл и удушил момчето. Тялото било натъпкано в сак и контейнер за банани и изхвърлено на боклука. Ето защо и никой не го открива. 

Изчезването на Джейн, Арна и Грант Бумонт е известен като деня, в който Австралия губи своята невинност. Децата излезели от дома си, за да си поиграят на плажа, когато свидетели твърдят, че са ги забелязали да си играят на плажа и в един момент да говорят с висок рус мъж. В 3 часа следобед, пощальонът казал, че е видял децата да се прибират у дома и след това никой повече не ги е открил. 

Малкият Адам Уолш е само на 6 години, когато изчезва през далечната 1981-а година. Майка му го оставя на щанда с видео игри, докато търси нощна лампа за дома си. Малко по-късно става ясно, че той никога повече няма да бъде открит. Неговата глава е локализирана в речния канал след цели 2 седмици. Серийният убиец Отис Туул признава убийството, но никога не е съден, защото единственият друг, който дава показания е неговият приятел със същото хоби - убиване на хора. Джон Уолш решава, че няма да остави това така и става борец срещу зверските престъпления, както и телевизионен водещ на "Най-търсеният в Америка". 

Пол Джоузеф Фронцзак се появява във всички вестници в Чикаго като отвлечен от болницата. Детето е само на един ден, когато това се случва през 1964-а година. След 2 години, същото е открито в количка и веднага е върнато на родителите си. След 40 години става ясно, че това не е същото дете и няма нищо общо с фамилията си. 

Родителите на Джони разбират, че той е изчезнал само след сутрешните гневни позвънявания на хора, които не са получили вестника си. Младежът изкарвал някой друг долар с тази професия. На няколко пресечки от дома му е открита количката, в която стоят вестниците. 24-годишен педофил по-късно признава, че е помогнал на похитителите да вземат детето. Същото се смята, че е продадено в педофилски кръг. Джони никога не се завръща в дома си и никога не е открит. 

Портретът, който идва от САЩ, за да покаже как би изглеждало детето в юношеска възраст.

Един от най-запомнящите се случаи на изчезнало дете в България е този на Съвестин Тодоров. Точно на 6 май, 1997-а година, момчето напуска дома си, за да играе с приятел и вечерта не се прибира. Бащата и до днес води своята отчаяна битка в издирването на сина си, но все още няма и следа. Приятелят на Съвестин няколко пъти казва, че той се е удавил, бил е отвлечен и редица други подобни случаи. Междувременно бащата се бори с зъби и нокти, завежда вече 6 дела срещу държавата и се надява, че с парите ще може да финансира своето частно разследване. През тези 19 години, мъжът постоянно гони вятъра и се опитва да открие правилните следи. Има слухове, че детето му е било разпознато в метро във Франция, други, че е бил в Южна Америка, но истината остава някъде там. Можете да потърсите много от интервютата на Деян Тодоров, които сякаш не са толкова интересни и вече са потънали дълбоко в мрежата и забравата.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!