Доза тоалетни факти, които не знаете

Тоалетната е една от най-важните части във всеки дом и практически се превръща в трон на мъжките идеи. Шансът да прочете този материал от това специално място е огромен, след като всички знаем, че няма нищо по-хубаво от изклинчването до тоалетната, за да гледате мацката на деня - познаваме ви. В следващите редове ще се запознаете с някои от най-важните факти за тоалетната. 

Върхът на западната цивилизация може да бъде отбелязан и запечатан с 1775 година, когато човек позволява на своите себеподобни да се насладят на спокойствието по време на един от най-интимните човешки процеси. Генералната концепция не се е променила до днес.

Средната консумация на тоалетното казанче е около 12 литра, но вече се създават и доста по-икономични - Green Peace развалиха всичко.

С популация над 7 милиарда души, консумацията на вода за заличаването на следите е около 92 милиарда литра вода на ден. Планетата практически няма толкова вода, за да отговори на човешките нужди. 

2.6 милиарда души нямат достъп до санитарно помещение - около 40% от световната популация не е сядала нито един път на трона. Живеем в суров свят! 

Един от трима души е без никакви алтернативи и трябва да дефикира на открито. 

Около 200 милиона тона от човешките отпадъци (няма как да ги наречем по другия начин, съжаляваме) остават необработени всяка година. 

С толкова можете да напълните около 400 от най-големите танкери за петрол. 

Въпреки факта, че живеем в цивилизацията, около 90% от отпадните води се изливат директно в езера, реки, морета и океани. 

Съдържанието на същите е покрито с около 234 познати вируса на човечеството. Практически освобождаваме Е.коли, криптоспоридиоза и салмонела. В резултат на това се оказва, че в определен период от време, половината болнични легла в света са заети от хора, които страдат от същите вируси. 

Обединените нации са готови да намалят броя на хората без тоалетна и са започнали този план през 2011 година. 

Събудете гения във вас и спечелете 42 милиона долара от Бил Гейтс. Единственото условие е да проектирате нова тоалетна, която да не използва електричество, канализация и отпадъчна вода. Като допълнение трябва да се инсталира лесно, да не струва повече от 5 цента на притежателя за ден и да бъде лесна за употреба. 

В състезанието участват много страни и идеите са доста разнообразни:

Холандците използват микровълни, за да превърнат отпадъците във въглероден монооксид и водород. Отделените елементи се използват като гориво за производството на електричество. 

Англичаните разработват технология, с която да превърнат човешкия отпадък в био въглища. Не искама да си представяме аромата на лагерния огън. 

Канадците използват технология за извличането на водата от отпадъците. 

Американците се занимават със система, която извлича водорода и го превръща в гориво за захранването на електрически клетки. 

Най-скъпата тоалетна не е достъпна за никой друг, освен за астронавтите - 250 милиона долара. Може да преработва урина във вода. Патентоването на тази тоалетна ще доведе до пречистването на 7 тона вода на година. 

Япония е първата страна, която ще постави картонени тоалетни в асансьорите, след като мнозина са били затворени в малките пространства по време на земетресение.

Има огромен шанс да стоите в тоалетната, докато четете този текст!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
29 юли 2015 | 19:42

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ С НАД 60 000 ПОСЕЩЕНИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g