Дяволът се казва Оскар Дирлевангер

Втората Световна война не може да се свързва само с Хитлер. Въпреки твърдението, че волята само на един човек може да промени света, зад него трябва да има достатъчно последователи. В този случай Хитлер е имал Химлер, а самият Химлер е разполагал с услугите на Оскар Дирлевангер.

За него не се говори толкова много, а има какво да се знае. Това е човекът, който преживява Първата Световна война. Получава няколко пъти железен кръст за заслуги. В края на войната се прибира пеша със своя отряд от 600 души - намирал се е в Румъния. В Германия започва да работи с нацистката партия и се справя доста добре, но личният му живот показва другата страна на медала. Оскар е изключителен алкохолик с огромна агресия към света. И той е ходил в концентрационните лагери, но за да спи с малки момиченца. Във всеки друг случай, той ще се озове в затвора, но след като се доказва и служи вярно в испанската гражданска война, получава специална позиция в SS, която му дава правото за допълнителни приключения. 

Втората Световна война е била необходимото събитие за разгръщането на целия потенциал. Той е един от първите, които се озовават в Полша. Въпреки военните нашивки, неговите хора са били чистата форма на абсолютни престъпници. Специалитет са им обирите, изнудването, изнасилванията, мъченията и всичко останало. Бараките им били олицетворение на Содом и Гомор, а оргиите - нормална вечер. Оскар не е имал един член от армията, който да не е бил арестуван. В края на пребиването му, в палатката на Дирлевангер е присъствала дори секс робиня, която да задоволява неговите желания. След като почти всички са пропищели от него, местните SS изпращат молба да бъде депортиран. 

В един прекрасен ден, Оскар и компания се озовават в Беларус. В повечето случаи, още в Полша е трябвало да се намеси военния съд, но Химлер толкова много обичал своя малък демон, че отказвал и да чуе за отстраняването му. Неговите подчинени също не искали да чуят за подобни маневри от страна на армията. Същите били верни до болка на своя лидер, който често говорил с тях неформално, използвал малките им имена, извършвал всички престъпления заедно с тях и дори се справял отлично в боя. В Беларус, господата продължавали своята партизанска война. Често карали жените и децата да вървят срещу пушките на противника, премахвали мини с хора и застрелвали всеки, който се опитвал да избяга. Когато им ставало скучно, отивали в някое село, натиквали всички обитатели в хамбар и го подпалвали - бягащите били застрелвани. 

И отново, въпреки това, Дирлевангер бил свиреп противник. По време на въстанието във Варшава, един от немски офицер съобщил, че е притиснат от партизани в многоетажна сграда. Пристигането на наказателната бригада на Оскар бързо премахнало проблема. Неговите войници буквално наситили въздуха с куршуми, а щом престрелката приключила, виковете на партизаните започнали да се носят из цялата сграда. Въпросният офицер разказва как за първи път можел да види дъжд от хора. 

През 60-те години, някои членове все пак намират смелост и се изправят пред съда. Един от тях разказва за редица престъпления. Същият разказва как негов колега се напил една вечер, харесал едно момиче и го изнасилил на улицата, а след това извадил нож и го разпорил така, че да умре за броени минути. В друг инцидент се разказва как бригадата нападнала детска градина. Дечицата вдигнали ръце, за да се предадат, но Дирлевангер наредил да бъдат избити, но за да се пестят муниции, войниците трябвало да използват щиковете си. Този ужас и до днес се помни като "Клането във Вола".

В края на 44-а година, Оскар е ранен за 12-и път и вече трябвало да напусне бригадата. Неговите 7000 души все пак продължили да трошат кръговете на ада, докато не били обградени от съветски войници и не били избити. Само няколкостотин човека са успели да оцелеят. Водачът им е заловен от френски войници и умира в затвора. Полицията казва, че е умрял от естествена смърт, но слуховете продължават да опровергават версията и да твърдят, че именно гневните партизани са го смазали от бой. Никой не може да каже колко точно човека е убила неговата бригада. И въпреки това, нито един от неговите членове не е бил съден за военните престъпления. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
12 май 2017 | 11:15

урод ,да го биеш и режеш на парчета пак ще му е малко