Един от последните SS офицери проговаря

Един от последните пазачи на Аушвиц ще проговори тези дни. 93-годишният Оскар Грьонинг е работил като касиер в лагера, събирайки всички пари и ценности, които са били иззети от евреите, преди да бъдат изпратени към газовата камера. Оскар отива на съд във вторник, когато ще проговори за всички ужаси и за престъпленията срещу човечеството.

Неговият 2-годишен стаж (1942-1944) му е позволил да види смъртта на 300 000 души. Показанията му могат да се превърнат в прецедент за немската история. До трудното решение се е стигнало, след като Грьонинг признава, че никога не е намерил мир в себе си. В предишните си показания, Грьонинг се представя като малък елемент в цялата машина и практически се смята за невинен, защото е трябвало само да събира пари, но на тази възраст е решил да признае и една друга истина.

Бившият SS офицер споделя, че е бил пасивен с всички зверства и никога не е направил нищо, за да спре своите колеги. В един от кратките си разкази, Гьоринг споделя, че е виждал как няколко офицера са блъскали главата на новородено в една от страните на камион, докато детето не умира. 93-годишният ветеран може би е решил да не отнася тайните си в гроба и още утре ще сподели всичко, което някога е виждал в лагерите на смъртта. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
адолф хитлер
20 април 2015 | 17:07

смърт за еврейте

Джони
20 април 2015 | 16:53

Абе балъци, вярно ли вярвате на тези еврейски глупости?

Бо
20 април 2015 | 15:36

Ужас и това е направено от една от най-интелигентните нации с най-много нобелисти на глава от населението!

ужас
20 април 2015 | 14:48

направо не ми се четат тези страхотии и като си помислиш, че след това Пол Пот и Йенг Сари ги надминаха....