Факти за Adidas

Тези, които обичат спорта, най-вероятно са фенове на определена спортна марка. Много е вероятно това да е Adidas - немският производител на спортни стоки, който е водещ в Европа и вторият най-голям в света.

Ето най-интересното за компанията, подбрано от екипа ни: 

1. Компанията е основана от Адолф Даслер през 1948 година. Въпреки че произхожда от името на основателя си, името на компанията е акроним - All Day I Dream about Sport (ADIDAS).

2. Войната между Adidas и Puma е една от най-известните корпоративни войни в света. Всеизвестно е, че и двете фирми тръгват от компанията на братя Даслер, създадена през 30-те години на миналия век. През 1948 г. обаче между Рудолф и Адолф настъпва разрив. Рудолф се отделя и основава Puma, а Адолф - Adidas. Всички източници твърдят, че скандалът между двамата разделил не само тях, но и целият Херцогенаурах - роденият им град. Работниците на двете компании демонстративно симпатизирали на различни отбори, пиели различна бира и седяли в различни кръчми. 

 

3. За компанията работят около 54 000 души по света. Нетните продажби са в размер на 14.53 милиарда долара за изминалата година, като 19% от тях са реализирани в Северна Америка. 

4. Популярното лого на компанията е било закупено от финландския производител на спортни стоки Karhu Sports през 1951 година. 

5. За популяризацията на компанията допринасят много Мадона и Дейвид Бекъм в началото на 1990-те години. Още през 1986 г. групата Run DMC построява "музикалния паметник" на марката с песента си "My Adidas", като възпяват модела „Superstar“.

Виж останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
10 април 2015 | 21:41

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g