Фейсбук е безплатен

Интернет винаги дава особена свобода на света и може да се смята за улеснение в ежедневието - разполагаш с цялата информация на света, която стои на един клик разстояние. Интернет измества телевизията със скоростта на предаването на информация, свободата на словото и красотата на комуникация. Спомняме си зората на интернет с телефонния модем, онези странни звуци и mIRC. Това беше единствената социална мрежа, в която хората се забавляваха и разменяха снимки, а днес имаме фейсбук, който не е по-добър, но определено е по цветен. И докато потребителите се увеличават с хиляди на ден, виж какво прави социалната мрежа.

Без повече конкуренция

Проектът на Зукербърг успя да излезе извън контрол. Той конкурира успешно Google и изкупува всяка заплаха, включително Instagram и Whatsapp. Към притежанието си може да добави и компанията за производство на дрони Asenta. Тъжното е, че вече не се опитва да изобрети нещо ново, а просто изкупува добрите идеи, а след това ги разваля. 

Той те слуша

Фейсбук вече предлага телефонни обаждания от потрeбител на потребител, без да заплащаш и стотинка, но някои хора успяха да открият и интересен прозорец - микрофонът на телефона ти може да се активира и да записва разговори. Подозираме, че Обама ще използва данните за по-късно или се предават на Обама. 

Рекламите

Признаваме, че не са най-приятното събитие и се дразним на факта, че след като потърсиш нещо в Google, фейсбук вече го рекламира в един от прозорците ти. Социалната мрежа събира информация за всеки твой ъпдейт и след това го продава на компаниите, които биха могли да предложат въпросния продукт. Съвсем скоро ще започнат да излизат и реклами, свързани с тематиките на твоята уеб история. Фейсбук не е безплатен, защото за всичко плащаш с информация, която се озовава в ръцете на големи корпорации. 

Нямаш приятели

Интернет няма да ти намери нови запознанства, не е и секс сайт, в който да откриеш следващата краткотрайна връзка. Това е мястото за създаване на лицемерни връзки, а доказателството се крие във факта, че не си виждал и половината от хората, които наричаш приятели. Един ден ще почука някой непознат и ще ти каже, че имате 30 общи приятели и смята да живее у дома ти, все пак сте приятели. 

Без изход

Социалната мрежа предлага най-точните маркетингови изследвания. Всеки потребител е дал най-важните подробности за себе си и всичко това става напълно безплатно. Хората знаят, че харесваш Mercedes-Benz, ретро музика, филми на ужаси и много други. И това не са само твоите нагласи и предпочитания, а и тези на приятелите ти. Дори и да напуснеш, твоят профил запазва всичко под предлог, че можеш да си го възстановиш! Освен всичко останало се използва и като ловно поле за работни кадри. Ако си написал, че си част от голяма корпорация и изведнъж сменяш статуса си на безработен, твоята информация може да попадне в ръцете на бъдещия работодател. Никой не иска да го потвърди, но големите фирми плащат именно за това! 

Необходим ли ти е?

Нека започнем с факта, че споделяш всичко пред света, включително и муцката с изпраните гащи в банята. И въпреки огромното количество от приятелите, ти си доста самотен. Нека не забравяме, че постоянното цензуриране и намалената достъпност на потребителите и факта, че трябва да си платиш, за да качиш забавна снимка е повече от абсурден. В световната история са се случвали много заглушавания на медиите, но най-запомнящите бяха двама: Сталин и Хитлер. С вложеното старание на Зукербег ще можем да добавим и трети! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
20 юни 2014 | 16:22

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

Мечето Билкар Йори
20 юни 2014 | 10:56

Никой не иска да го потвърди, но големите фирми плащат именно затова! Ей, Дани, Дани.... за това е трябвало да напишеш тук, Дани, Данииии....