Финландците променят своята образователна система

Финладската образователна система е една от най-добрите в света и по тази причина е редно да гледаме в тази посока, когато става въпрос за търсене на нещо по-добро - гледката на запад няма да е толкова полезна, колкото тази на север. Финландците са решили отново да променят своята система в полза на младежите, които заслужават по-полезни знания за днес и утре. По тази причина ще има пропускане на някои предмети като Английска литература, а на нейно място ще се преподава по-общ предмет с теми за Европейския съюз с географски, исторически и икономически елементи, а като бонус ще има и опция за изучаване на чужди езици.

Причината за радикалната промяна е, че старата учебна програма е била адекватна и полезна за подрастващите през 90-те години, но развитието днес е изключително напреднало и по тази причина се изисква и радикалната промяна. Друго предложение от финладците е да се намали броят на учениците в клас с цел повишаването на комуникацията, мотивирането за търсене на даден научен проблем, както и по-голяма вероятност за обгрижване.

Дните на кроткото и тихо седене са приключили. Разбира се, благородно завиждаме на хората, които имат високи цели за своята образователна система, докато у дома за най-висша реформа на образователната система се смята санирането на училище, както и търсенето на средства, за да се изпратят млади таланти на олимпиада - знаете, че новите S-Class-и на правителството не се дават безплатно. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Мартин Илиев
25 март 2015 | 19:32

Евала им на финландците ! +1 за Мао ( коментар номер 1 )

Мао
23 март 2015 | 18:43

Трябва да има компютърна зала където да се изработват програмите на учениците и всеки ученик да има съветник който да му казва какви предмети да взима и всеки да си учи по програмата.