Група милиардери, които нямат образование

След като "Под игото" вече официално беше издадено само на шльокавица, започнахме да разглеждаме други безсмъртни творения за нежната транзакция към езика на абсурда. Сигурни сме, че Смирненски, Дебелянов, Вапцаров и редица други ще бъдат достойни дори за графити, стига да се преведат по правилния начин на младите. И след като днес е 24 май, решихме да обърнем внимание на най-големите училищни издънки, на онези абсолютни грешки на образователната система. Разликата между тях и нашите абитуриенти е, че първите поне имат диплома. Запознайте се:

Той е само на 16 години, когато отива в Детройт и започва да се любува на автомобилите. Работи за жълти стотинки при механик и малко по-късно получава позиция на поточна линия в компанията на Едисон. Първата кола на Хенри напуска завода през 1896-а година, а днес сигурно щеше да се запише на социални помощи, след като империята му струва малко повече от 199 милиарда долара. И това само с формално образование! 

Бедният Амансио също не е имал възможността да завърши своето образование. На 14-годишна възраст започва да работи като разносвач на поръчки за местните магазини. През 1975-а година решава да хвърли всичките си инвестиции в малко магазинче, което нарича Zara. След като се изморил да заиси от други Ортега създава един изключителен картел, с който контролира абсолютно всеки детайл. Освен това е най-богатият испанец със 74 милиарда долара. А ти си мислеше, че има нещо срамно да работиш като куриер. 

Кирк не успява да изкласи дори 8-и клас (не е чувал песента на Тони Стораро), пробвал се да се боксира, след това получил призовка и летял на изтребител през ВСВ. На финала купува парче земя в Лас Вегас и през 1962-а година отваря MGM Grand. Банковата му сметка е пазила скромните 4 милиарда долара, които за онова време са били доста сериозна крупна сума!

Дейвид Мърдок спрял образованието си в 9-и клас, след това започнал да работи на бензиностанция, преди да получи призовката си за армията. Успява да оцелее на фронта на ВСВ и още с прибирането си закупува ресторант в Детройт. След няколко месеца го продава и излиза на чиста печалба от 700 долара. През 85-а година успява да закупи фирма за недвижими имоти, базира на Хаваите и към нея да получи фирмата за плодове Dole. Същата днес разпространява веган продукти и плодове, а състоянието на Мърдок е около 3 милиарда долара. После пак кажете нещо лошо за веганите!

Великата депресия е успяла да пречупи много хора в САЩ, включително и 14-годишния Карл Линдлер Младши. Той е изгонен от училище в следствие на слаби резултати и започва да работи в млекарницата на баща си, разнасяйки млякото. С брат си решават да отворят магазин за сладолед, който по-късно се превръща във верига. Днес разполагат с повече от 200 магазина. През 84-а година, Линднер прави още една успешна сделка и закупува Chiquita Brands International, през 1999-а година - Cincinnati Reds. В последния си час, той разполага с 1.7 милиарда долара, а семейството му има общо 2.3 милиарда долара.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
25 май 2017 | 01:27

Голяма тъпотия е да свързвате написаното 24 май!