Хората, които изчезнаха

Конспирациите са тема на разговор, която тайно се промъква между футбола, колите и политиката. В повечето случаи са забавни, интересни и принуждават хората да разсъждават, с което казусите стават още по-интересни. Някои хора вярват в Haarp, други подозират, че правителството постоянно ги подслушва. Можете да откриете и група хора, които вярват, че са контролирани чрез електронен чип в главата и са постоянно следени. Познаваме и няколко души, които вярват, че имунизацията на рамото е проследяващо устройство. Част от най-сериозните теми за разговор са с безследно изчезналите хора. Някои хора се откриват след време, други изчезват завинаги, оставяйки мистерията зад гърба си. С такива ще Ви запознаем в следващите редове.  

Марта Райт

Тя изчезва през 1975 година по време на пътуване. Съпругът й разказва пред властите, че точно са излизали от тунела Линкълн, когато решили да отбият, за да почистят запотените стъкла на колата. Марта предложила да изчисти задните стъкла, докато съпругът се занимавал с предните. Когато г-н Райт се обръща, неговата съпруга е изчезнала. Полицията претърсва района, проверява няколко пъти човека, но никога не намира причина, мотив и доказателство, с което да го обвини в изчезването. Конспираторите на маса твърдят, че тунелът е бил дупка във времето. 

Д.Б. Купър

Той се качва на самолет от Портланд до Вашингтон, заплашвайки всички, че има бомба в куфарчето. Всичко това се случва през 1971-ва година, когато проверките не са толкова стриктни. Купър настоява за 200 000 долара в кеш, четири парашута и място, където да презареди с гориво. Неговата основна цел била да стигне до Мексико. Пътниците били свалени от самолета и Купър излита отново само с пилотите. 20 минути по-късно, терористът не може да бъде открит на самолета. Властите вярват, че е скочил с парашут, но никой не е видял скока или отворения парашут, въпреки проследяващите пет самолета под прикритие в тъмнината. ФБР съобщава, че извършителят не би могъл да оцелее такъв скок, но никой не успява да открие останките му, за да потвърди версията. 

Фредрик Валентич

20-годишният пилот летял над Австралия със своята малка Чесна за последен път през октомври, 1978 година. Проблемите започнали, когато Фредерик се разкрещял на авио контрола, че над него лети друг странен самолет. Младият пилот изчезва от радарите и слага началото на конспирации за извънземни. До този момент се вярва, че младежът се е опитвал да инсценира собственото си изчезване, летял е с главата надолу, виждайки собственото си отражение във водната повърхност или се е опитвал да се самоубие. Теорията за извънземните продължава да се смята за най-вярна и до днес.  

Изгубената колония

Кралица Елизабет I искала да настани своя перманентна колония в Северна Каролина и изпратила 115 английски заселника през 1587 година. Хората се установили на остров Роанок, а Джон Уайт (предводителят на експедицията) заминал обратно за Англия, за да донесе още провизии. Завръщането му било отложено в следствие на разгарящата се война между Англия и Испания. Уайт успял да се върне цели три години по-късно, за да открие, че колонията е изчезнала безследно. Островът бил щателно претърсен, но от обитателите нямало и следа. Тяхното изчезване остава мистерия и до днес. 

USS Cyclops

Корабът пътувал от Рио до Балтимор с товар от 11 000 тона манганова руда. Капитанът спира в Барбадос за провизии и след това трябва да тръгне на север към Балтимор, но никога не стига до там. Корабът изчезва с всичките 306 човека на борда, без да има и един сигнал за помощ. Най-продаваната теория е, че екипажът е бил изправен пред зловеща буря с повредени двигатели и пренатоварен кораб. 

Джими Хофа

Неговата история е доста пикантна, след като човекът лежи в затвора за серия престъпления като измами, подправяне на документи и подкупи. Всичките са извършени докато Джими ръководи един от най-големите американски фондове - International Brotherhood of Teamsters (IBT). Неговото сваляне разкрива колко дълбока е заешката дупка, след като липсата в пенсионния фонд се равнява на милиони долари. Основната теория за неговото изчезване е убийство, имайки предвид, че в деня на изчезването е имал среща с няколко шефа на мафията. Джими и парите никога не са открити, а конспирациите са най-различни. Има вярване, че Джими е успял да избяга с парите, инсцинирайки своето убийство, но през 2009-та година излиза и книгата на Ричард Куклински, който казва, че лично се е разправил с Хофа. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!