Хората, които заснеха призраци

От чисто любопитство и факт, че по телевизията щяха да дават прословутия филм "Паранормални явления", решихме да го видим, докато не разбрахме, че това е най-фаталната грешка, особено със задължението за разхока на кучето. Хорърът има много ясни правила и продуцирането му става все по-трудно, защото зрителите са виждали всичко. Режисьорът на този филм е успял да задържи интереса с бюджет от едва 15 000 долара. Неговата основна стратегия е да не показва формата на злото и да ни остави в неведение до края на филма. Тук е редно да споменем, че режисьорите на "Вила Роза" също заслужават изключителни адмирации, а и нека не забравяме, че българското куцащо кино продуцира филм, който с малко пари и много желание, както и идеи се превърна в истинско удоволствие за гледане. Духовете винаги са сериозна тема и доста фотографи участват благотворително в сайтове, които да разпознават манилипулираните снимки от оригиналните. Фотографията е единственото средство, което може да запечата и види подобни аномалии. От хилядите снимки, които днес човек може да направи има няколко, които според фотографите не са манипулирани. Дали да вярваш или не в тяхната истинност е изцяло твое решение, ние само ги показваме. 

Снимка от автомобилна катастрофа

Даниеле Ниблет от Пасадена се прибирала от лекции, когато забелязала жестока катастрофа и група хора. Тя решила да направи снимката, за да покаже инцидента на приятели. Кадърът не бил интересен за фотографката, докато нейните приятели не й показали бялата светлина над катастрофата. Някои хора смятат, че това е духът на жертвата, докато други го виждат като софтуерен дефект. 

Снимка от Алкатраз

Британската туристка Шийла Силери Уолш е била на разходка в легендарния затвор и дом за проявените американски граждани. Шийла не е носила професионална камера, а своя iPhone и по време на обиколката успяла да направи няколко снимки за спомен. В снимка на една от килиите, тя забелязала присъствието на жена.

Поглеждайки през прозореца, Шийла видяла, че вътре няма никого. Жената на снимката не е разпозната от никого и дори не присъства в архивите, но хората се надяват, че наистина може да бъде идентифицирана. Архивите на затвора разкриват доста убийства на пазачи и затворници, но никога не са били наемани жени или затваряни такива. 

Духовете на Лос Анджелис

Младо момче от Калифорния е изпратило интересна снимка от своя мобилен телефон. Локацията на заснемане е Хотел Сесил, където Костън Алдерате е забелязал нещо странно на един от прозорците. Младежът направил една снимка на iPhone-a си и веднага забелязал очертанията на човешка фигура, но след като вдигнал поглед, аномалията била изчезнала. Много от хората смятат, че това е снимка на един от многото призраци в този хотел, а други дори го идентифицират като духа на Елиза Лам, чието тяло беше открито миналата година на покрива на изоставената сграда в един от водните резервоари на хотела. В същият хотел са гостували и двама серийни убийци, а освен това има твърде много регистрирани самоубийства през активните години. Какво точно е заснел Костън, никой не може да каже. 

Мистична фигура на 4-ти юли

Жена извела своите внуци на улицата, за да видят предстоящите фойерверки. Тя искрено се забавлявала с емоцията на наследниците си и решила да увековечи момента с няколко снимки. Докато забавлението траело, Петра Брук не разбрала, че в кадъра има и гост. Това станало ясно, след като мъниците бягали и не стояли мирно, за да може телефонът да ги фокусира. Докато Петра ги триела, попаднала на този кадър. След кратък оглед на паркинга и запитване на останалите хора, тя осъзнала, че има нещо нередно. Факт е, че никой не е видял този човек, докато снимката е правена.  

Фигурата в далечината

Снимките на духове никога не са направени с професионални апарати, за да можем  да кажем, че са сто процента истина. В повечето случаи стават случайно и плашат почти всички хора на света. Според Джесика Ворчестър, тази снимка е на дух, който преследва семейството й от много време. Жената не е абсолютно сигурна но определено се е притеснила, защото наистина има чувството, че е заснела нещо, което не е трябвало да се вижда. Критиците смятат, че това там може да е просто снимка на куче в далечината, което не е фокусирано в комбинация с няколко допълващи детайла. Изборът е свободен и читателят избира сам. 

Пожарникар заснема дух в горяща къща

Дъглъс Типолд е бил извикан със своите колеги да гасят пожар на изоставена къща. Както всеки друг човек, той решил да направи няколко снимки, преди да се впусне в акцията - къщата била запалена в следствие на високите температури. Дъглъс по-късно качва снимките в социалната мрежа и бързо печели вниманието на приятели, които забелязват странна фигура на един от прозорците. Жената на пожарникаря ги изпраща в Ghost Study за потвърждение. Специалистите потвърждават, че снимката не е докосвана или манипулирана и все още се намира на мобилния телефон на пожарникаря. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
03 октомври 2014 | 18:56

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

Марио
03 октомври 2014 | 13:46

Ловят по-широк елетромагнитен спектър от човешкото око, за пример можеш да заснемеш с камерата си на телефона светлината от дистанционното на телевизора, но неможеш да я видиш с очи!

ЗащО?
03 октомври 2014 | 12:42

Добре искам научно обяснение защо само с камера/фотоапарат може да се заснеме дух и ще повярвам