Идват новите свръхзвукови самолети

Повече от десетилетие след като Конкорд извърши последния си полет, поне две компании в индустрията работят по създаването на ново поколение свръхзвуков самолет. Очакванията са, че тяхната скорост ще е поне два пъти по-висока от тази, развивана от пътническите самолети масово производство. Тези самолети ще са частни или корпоративни и ще струват стотици милиони долари. Богаташите, както и шефовете на компаниите, ценящи времето си, ще трябва да платят тази по-висока цена, но така ще летят с по-висока скорост. 

Базираната в Невада компания Aerion обяви, че разработва самолет, чиято цена ще е 110 млн. долара с общо 12 места на борда си. 

Бизнес самолетът ще може да развива до 1200 мили/ч или 1930 км/ч. Това е два пъти по-бързо от Gulfstream G650, чиято цена обаче е 65 млн. долара. Очаква се самолетът на Aerion да може да измине разстоянието за около 4 часа спрямо настоящите 7 часа за пътническите самолети.

Виж още тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
27 ноември 2014 | 19:00

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g