Интелигентните мъже не изневеряват
Какво можете да чуете от всяка жена, която е получила рога за коледните празници? Най-честата реплика е "Ти си глупак!" и докато мнозина биха намерили колоритен отговор, учените потвърдиха жестоката истина - само глупавите мъже изневеряват на жените си. Добре, малко преувеличаваме с изказването, но според изследването се оказва, че мъжете с по-ниско IQ са склонни да изневеряват. 
Д-р Сатоши Каназава е преподавател по еволюционна психология в Лондон и е забелязал, че умните мъже изневерявали много по-рядко на своите партньори. Защо става така? Каназава смята, че изневярата е еволюционен феномен, с който мъжът се заразява от самото начало и само интелигентният човек може да успее да устои на евентуалните желания. Господата най-често изграждат нови практики за подтискане на желанието, както и изграждането на изцяло нов модел на поведение. Това се наблюдава само сред високоинтелигентните господа, докато имаме лоши новини за хората, които не успяват да издържат на изкушението. Изследването не може да рефлектира върху жените, защото по презумпция са много по-верни от господата - дори и в полигамните общности.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
geri
08 декември 2016 | 18:22

ВалиDolce Vita
04 януари 2016 | 14:06

Със сигурност. Интелигентните не зневеряват, на тях им изневеряват с не чак толкова интелигентни... Един мъж забелязал че жена му почнала да ходи много редовно на гинеколог.Един ден я проследил,изчакал я да влезе в кабинета и след 5-6 минути нахълтал вътре.И какво да види - жена му лежи на масата за прегледи с разтворени крака, а доктора я опъва както за световно. Мъжът попитал: "Какво правиш бе докторе?" Доктора, без да му мигне окото отвърнал:"Директен масаж на матката" Съпругът казал:" Ей докторе, ако не бях с висше образование щях да си помисля че ебеш жена ми!"

Нора
02 януари 2016 | 19:26

Това ще го пратя на бившия...

p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
02 януари 2016 | 16:01

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o .bg------------>ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE

...
01 януари 2016 | 17:13

Жените по-верни?!? Стига бе, това беше първата шега/лъжа за годината.