Как си благодарят в различните страни

Празниците идват и някои от нас очакват с нетърпение деня, в който ще стегнат куфарите и ще заминат на планирано пътешествие. Изразяването на благодарност ежедневно е добре за кармата ни и за личните ни отношения с хората, а също така и за здравословното ни състояние. Но в различните точки на света казването на „благодаря” варира според традицията. Нека да направим леко кръгче около света и да разгледаме част от различните практики за изразяване на благодарност. Надяваме се да приемете културните различия за толкова забележителни, колкото и ние. 

1. Индия 

В Индия, когато се обръщаш с думите „Благодаря” към някого, го определяш като непознат. Истинските приятели очакват да бъдат там един за друг, да си помагат винаги в нужда, като израз на благодарността си за приятелството си. Най-добрият начин да изразите благодаря в Индия е като използвате сърцето и усмивката си. 

2. Китай 

Китайският израз на благодарност е с жестове, не с думи. Според принципа на Конфуций, можете да изразите благодарността си към някого, като му подарите подходящ дар.

Виж още тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
30 ноември 2014 | 15:57

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g