Какво не трябва да споделяте във Facebook

За Facebook вашата лична информация е всичко. Колкото повече подробности има социалната мрежа за вас, толкова повече пари може да направи от рекламодатели. Има обаче някои неща, които не трябва да споделяте онлайн. Тези факти, които на вас ви се струват маловажни, е възможно да доведат до кражба на самоличност и други сериозни проблеми. Ето какво не трябва да споделяте и как да запазите личната си информация, когато не разполагате с възможност за избор. 

1. Вашият домашен адрес 

Всеки крадец ще се възползва от възможността да ви обере, ако знае домашния ви адрес и подробности за това кога отсъствате. Когато публикувате снимки от ваканцията или командировката си, вие нямате представа до кого ще стигнат те. Така че не посочвайте адреса си в информацията за вас във Facebook. Ако вече сте направили подобна глупост, отидете на вашия Facebook акаунт и щракнете върху името си в горния край до лентата за търсене, за да заредите вашия профил. След това кликнете върху бутона "Актуализиране на информацията", изберете секция "Контакти и основна информация" и премахнете адреса си. 

2. Всичко, свързано с работата 

Опитайте се да не публикувате никаква информация във Facebook, която разкрива какво работите. Тук има доста повече неща, за които да се притеснявате, освен за крадците на самоличност. Възможно е някой ваш пост да не се хареса на колегите или шефовете ви. Освен това, ако хакер иска да пробие в компанията, събирането на информация за служителите ще е първата му задача. Бонус съвет: Ако се притеснявате, че вашите колеги или работодатели ви дебнат във Facebook, трябва да имате предвид тези три основни правила. Махнете всякаква информация относно настоящата си работа и бъдете селективни, когато избирате кой колега да допуснете да ви бъде приятел в социалната мрежа. Когато става дума за старите ви работни места, трябва добре да помислите дали искате бившите ви колеги да останат ваши приятели.

Вижте останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
123
30 януари 2015 | 13:30

С това жалко прехвърляне към profit.bg няма да си спасите жалкия сайт от сваляне