Какво не знаете за самолета, в който летите

Почитателите на авио поредици по различните образователни канали ще си спомнят някои от най-добрите съвети при евентуалните проблеми в самолета. В голямата говорилня Reddit се събират всякакви анонимни мнения, но в една от всички теми са споделени мнения от авио персонал в различни компании. Техните съвети могат да бъдат полезни за тези, които все още се страхуват от летене. Нека кажем, че има защо. 


Кислородните маски

Те могат да помогнат в екстремни ситуации, но има една подробност - в тях има въздух за точно 15 минути. Пилотът може да се сниши за няколко секунди, за да може пасажерите да дишат нормално. Важно е да се запомни, че при евентуална авария ще имате само 15-20 секунди, преди да припаднете. Експертите препоръчват да поставите маските първо на Вас и тогава на децата, защото тяхната физика може да го понесе, докато не може да се каже същото за Вас. 

Багажът

Ако в багажа си имате играчки с батерии, които издават звуци, вибрират и могат да се чуят от персонала, той е длъжен да уведоми охраната. Благодарение на всички терористични акции, пасажерът ще бъде подложен на щателно търсене и именно това не искате да Ви се случва, защото бъркането е НАВСЯКЪДЕ. 

Мобилните телефони

Те няма да свалят самолета и няма да пречат на системите. Абсурдно ще бъде, ако мобилен телефон може да обърка системите за комуникация. Защо тогава има такъв закон? Представете си всички телефони, които се свързват, докато пилотите се снижават. Именно по тази причина има поставено въздържане от употреба. 

Властта на пилота

Шофьорът винаги има право, а пилотът има още по-голямо право. Той има почти безкрайна власт, когато вратите се затворят. Летецът може да извършва арест, да пише глоби, да приема завещaние на умиращ пациент и още много други. Проблемните гости могат да бъдат изгонени по негово решение, както и да откаже да излети, преди да напуснат самолета доброволно или чрез намесата на власт, както и да кацне принудително, ако го подразните. Половината от пилотите спят по време на полет, доверявайки се на автопилота, а 1/3 от тях признават, че са се събудили и откривали втория пилот също да спи. 

Храната

Пилотите нямат право да си носят храна, да споделят храна със своя колега или да крадат храна от пътническата. Пилотите консумират различна храна, за да бъде избегнато евентуално натравяне и лишаване от основните лица в самолета. Ако авиатор бъде заловен с храна, която не е дадена от персонала, той се уволнява моментално. 

Животните

В същия форум е споделено мнението и на част от персонала, който зарежда и товари самолетите. Един от тях е бил достатъчно искрен към хората, които летят с домашните си любимци. Неговият съвет е да помислят внимателно, преди да транспортират животни, защото те остават на пистата и се облъчват от мощния рев на двигатели и всякакви други машини. Персоналът на летището често се оплаква от сериозни болки в ушите дори и с предпазни слушалки, а какво да се каже за всички кучета и котки, които са с много по-сериозна чувствителност на слуха. 

Водата

Бивш служител на Lufthansa предупреждава пасажерите да не пият вода, която не е дошла в затворена бутилка. Причината е, че източника на питейна вода и този за тоалетни нужди, са точно един до друг. Обикновено има един човек, който обслужва това помещение и това означава, че може да получите грешното питие. Той препоръчва въздържане и от напитки, в които може да се използва вода като чай и кафе. Резервоарите на самолетите не могат да се чистят лесно и затова остават в не толкова годен вид. Бутилираната вода е единственото спасение, а ако няма по-добре не пийте. 

Стюардесите

Винаги сме ги уважавали, особено тези, които са в авиолиниите на Playboy. Стюардесата също е човек, който не обича да бъде жертва на злобни подвиквания и потни чичковци. По време на дългите полети, те имат нужда от почивка, но не пропускат да отбележат доброто отношение, следователно се разделете с прочетеното списание, за да получите най-доброто обслужване. В повечето случаи е достатъчно, за да се насладите на полета си. 

Нищо чупливо

Един от товарачите е бил изключително искрен в своето изказване:

"Ако пише "Чупливо" ще го хвърлим по-силно, ако пише "С тази страна нагоре" ще го обърнем обратно. Не ни интересува какво пише, нашата работа е да ги съберем в багажното отделение, а от там вече е задължение на пилота да лети така, че да ги повреди. В повечето случаи има застраховки, а и на никой не му пука за нашата работа."

Чистота

Одеялата са сгънати и прибрани за следващия полет - никога не се перат, никога не се подменят, докато не се скъсат. В това ни убеждава една от стюардесите. Същата съобщава, че само един път е виждала чисти одеяла, защото били доставени преди полета. Никога не консумирайте храна, която е паднала на седалката - на тях са стояли повече мръсни памперси, отколкото може да си представите. Нищо не се почиства щателно, просто се отбива номера и ароматите се замаскират с ароматизатори. 

Самолетите не са безопасни

Това казва един от бившите авио инженери. В същия сайт е съобщил, че много често се използват ремонтирани самолети, защото е по-изгодно от обновяване. Повредите не бива да притесняват пътниците, защото винаги има резервни варианти и системи за сигурност, а и по-често се чупи кафе машината, отколкото двигателят, но това е друга тема. Бъдете психически подготвени, че ще бъдете раздрусани и лишени от кафе, както най-често се очаква.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
04 декември 2014 | 18:39

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 17 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 23 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g